Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi poklon

Tomašević: 'Čišćenje septičkih jama u Zagrebu od sada je besplatno'

Zagreb: Nakon otvorenja Centra u Novom Jelkovcu Tomašević i Dolenec obratili se medijima
Jurica Galoic/PIXSELL
12.04.2024.
u 12:15

Čak 10 000 kućanstava ima septičke jame. Veliki broj septičkih jama se ne prazni nikad i time nastaju veliki okolišni problemi, kazao je Tomašević

Vlasnike septičkih i sabrinih jama od sada će uslugu čišćenja imati besplatno. 

–Trenutačno je u Zagrebu priključeno 97 posto građana na mrežu javne odvodnje, tri posto nije. Upravo o njima ćemo se baviti kroz novi projekt. Čak 10 000 kućanstava ima septičke jame. Veliki broj septičkih jama se ne prazni nikad i time nastaju veliki okolišni problemi. Usluga je bila takva da su to radile privatne firme i to neki građani nisu željeli plaćati.

Zagreb: Nakon otvorenja Centra u Novom Jelkovcu Tomašević i Dolenec obratili se medijima
1/17

S jedne strane nisu imali javnu kanalizaciju, a s druge su morali plaćati više. Sve koncesije su istekle i time će od 01. svibnja ViO preuzeti uslugu pražnjenja septičkih jama, a ne privatni koncesioniri. Mislimo da je riječ o cifri od milijun eura godišnje. Ispravljamo nepravdu koja je dugo godina bila prisutna, rekao je Tomislav Tomašević.

–Druga informacija je da će ta usluga biti besplatna. Evo ovdje su ta vozila kojima ćemo čistiti, ne želimo da se to više ispušta u okoliš i podzemne vode. Možda ćemo imati neke podizvođače. Vjerujemo da će to biti dobro za građane, zaključio je gradonačelnik.

–Imamo šest novih vozila, imamo 13 postojećih vozila. Radit će u dvije smjene i praznike i vikende, od 0 do 24 sata. Očekujemo da ćemo uspjeti sve izserivirati”, rekao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje.

Komentara 12

Avatar Make my day
Make my day
16:19 12.04.2024.

Akcija: "septička svima a ne samo njima"

ZA
Zagrebčanka
17:58 12.04.2024.

U normalnim glavnim gradovima EU septičkih jama nema. Oni imaju kanalizaciju.

V0
Vlaskoulicanec2.0
12:51 12.04.2024.

To je super posel za muzemovce... Ja bum im šenkal lopate i gumene rukavice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije