Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U gradskim uredima 3014 ljudi

Evo koliko nas godišnje 
koštaju gradski činovnici

 Trg Stjepana Radica, Zagreb
Foto: Patrik Macek
1/2
19.12.2014.
u 13:45

U Uredu za programe i projekte EU radi najmanje ljudi, ali oni zarađuju najviše prosječne bruto plaće. Za djelatnike u 23 gradska ureda izdvojit će se iduće godine iz zagrebačkoga proračuna oko 300 milijuna kuna

Zaposlenici Ureda za programe i projekte EU, njih trinaest kao i oni zaposleni u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, njih trideset i dvoje, u odnosu na sve ostale zaposlenike raspoređene u drugim gradskim uredima, sljedeće će godine zarađivati najviše. Riječ je o prosječnoj bruto plaći bez uračunatih dodataka, dobivenoj po predloženom proračunskom iznosu namijenjenom za plaće u nadolazećoj godini.

Realno i veće

Prosječna plaća djelatnika zaduženog za realizaciju projekata Europske unije, a koje oporba redovito proziva za nerad, budući da se sredstva, po njihovu mišljenju, nedovoljno povlače iz fondova, mjesečno iznosi 14.326,92 kune.

Foto: Milan Ilić

Grafika: Milan Ilić

Znatno je to veći iznos od onoga koji primi djelatnik najvećeg i najzastupljenijeg Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada čija su prosječna mjesečna bruto primanja 10.334 kune, i stotinjak kuna manje i od prosječnih primanja zaposlenih u Uredu Gradonačelnika, koji dobivaju 10.405 kuna. U ove iznose uključeno je i ukupno 118 vježbenika angažiranih u gradskoj upravi kao i 57 službenika zaposlenih na određeno koji zasigurno imaju niža prosječna bruto primanja od stalno zaposlenih u gradskim uredima , što znači da su prosječne bruto plaće stalno zaposlenih realno nešto veće.

Prekrižili ulaganja

– U gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, na dan 30.11. 2014.,ukupno jezaposleno 3014 ljudi, od toga 2816 na neodređeno– poručio je pročelnik Slavko Kojić.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture prosječna mjesečna primanja u 2015. bit će 13.867, dok će zaposleni u mjesnoj samoupravi, njih 130, zarađivati mjesečno 10.198 kuna. U Uredu za zdravstvo u kojemu su zaposlena 42 djelatnika bruto plaća u 2015. godini iznosit će 12.956 kuna. To je ured koji će u idućoj godini prekrižiti ulaganja u domove zdravlja, novu opremu i čekaonice. Novca za to nema.

Neće ga biti ni za druge projekte poput najavljene gradnje vrtića u gradskim četvrtima, a bez milijunskog iznosa ostat će i vatrogasci. Na njima se štedi.

Komentara 15

DU
Deleted user
14:56 19.12.2014.

Bolje niti ne citati clanak...nekima je Hrvatska stvarno Raj na zemlji... Odlicna placa, ne ubiju se od posla, rade sto hoce i kada hoce...ili ne rade... Odgovornost nikakva...moc potpuna...jadni oni koji od ovakvih nesto trebaju. Cast izuzecima.

LI
liskovaca
14:18 19.12.2014.

moj Bože, koliko parazita! To ne bi izdržala Njemačka!

2X
2Xgeneral
15:43 19.12.2014.

znači na 200 građana dolazi jedna pijavica!???? pa što oni uopće rade ( osim što primaju plaću ) kakve koristi ima mali zagrebčanec od 2 - 3 mjeseca od tih tipova?? ovo sve je suludo a matan miki još zapošljava zeme i kumčete. što kalinići radi s plaćom od 25000 kunića?? krizna situacija za ispijanje kavice u Ilici??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije