Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova dionice

Točno od ponoći 8. rujna vlakovi voze brže

10.03.2014., Zagreb - U tijeku su intenzivni radovi na obnovi pruzne dionice izmedju Zagreba i Dugog Sela. Dionica duga 16 kilometara, na kojoj se krizaju glavni prometni koridori trebala bi biti gotova do ljeta ove godine. Vrijednost radova je oko 230 mi
06.09.2014.
u 15:30

Remont pruge Zagreb Borongaj - Sesvete - Dugo Selo pri kraju je, ostali su tek radovi uz prugu koji neće utjecati na brzinu.

Točno u ponoć, u noći s nedjelje na ponedjeljak, počet će na dionici pruge Zagreb Borongaj – Sesvete – Dugo Selo voziti vlakovi i do 140 km/h. Obnova pruge gotovo je pri kraju, ostali su tek dijelovi uz prugu koji neće utjecati na tu brzinu, podignutu za dvostruko. Bit će gotovi do kraja godine.

– Dodatnu pozornost trebaju obratiti putnici prigradskih vlakova na željezničkim stajalištima, koji strogo moraju poštivati žutu liniju na peronu i držati potreban odmak od kolosijeka kojim u međuvremenu prolaze brzi vlakovi koji se na stajalištima ne zaustavljaju - kazali su iz HŽ Infrastrukture.

Uvođenjem projektirane brzine skratit će se trajanje putovanja te će utjecati na bolji protok željezničkog prometa na cijelome zagrebačkom čvorištu. Radovi na dionici dugoj 16 kilometara traju od rujna 2013. godine, vrijednost investicije iznosi 230 milijuna kuna.

>>Noć, kiša, napon 25.000 V. Oni i ležeći mijenjaju žice

Ključne riječi

Komentara 5

ST
strsljen2013
17:32 06.09.2014.

Zanima me kako će to vlak postiči brzinu od 140km na relaciji Zagreb-Borongaj-Trnava-Čulinec-Sesvete-Sesvetski Kraljevec-Dugo Selo? Da li će se pločice za kočnice mijenjati u boksovima svaki krug, na svakoj stanici ili po jednoj vožnji?

DA
dambach222
16:52 06.09.2014.

Super! A što je sa željezničkim mostom preko Save za Sisak /Rijeku? Zašto tamo vlak ne vozi normalno nego se vuče ko puž?

NE
neutron
14:12 13.09.2014.

Dokaz da je ova vijest koju je pustio HŽ obična laž se može pronaći na njihovim stranicama. "Zbog radova na postrojenjima kontaktne mreže na pruzi Zagreb GK - Dugo Selo promet između kolodvora Zagreb Borongaj i Dugo Selo teći ćeći će jednim kolosijekom u noćima od 13./14. do 18./19. rujna od 23.20 do 4.10 sati te su stoga moguća određena kašnjenja."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije