Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačine 2.0

Tlo kod Zaprešića ne miruje, novi potres uznemirio građane

'potres'
Arhiva VL
Autori: ldp, ae/ VLM
29.08.2013.
u 17:57

Prvi se dogodio oko pola 3 u noći, a drugi nešto prije 17.30 sati. Jeste li osjetili potrese? Javite nam na javi@vecernji.net

I danas su se nastavili potresi na zaprešićkom području. Prvi se dogodio oko pola 3 u noći, a drugi nešto prije 17.30 sati. "U 17.24 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan umjeren potres s epicentrom pokraj Donje Bistre kod Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III stupnja MCS ljestvice. Potres su osjetili građani Jablanovca, Bistre, Zaprešića, Brdovca, okolnih mjesta te dijela grada Zagreba", izvijestili su iz Seizmološke službe RH.

"U Kupljenovu kod Zaprešića oko 17.25 sati opet se osjetio potres. Sjedila sam na stolcu i veranda se stresla, a ja sam osjetila kao da je val prošao ispod mene", javila nam je čitateljica Marijana. "Osjetila sam potres u 17.25, ležala sam na krevetu i gledala TV, osjetila sam drmanje kreveta i kao da je ogroman kamen pao, čulo se zveckanje čaša u regalu", rekla nam je Tamara iz Gornje Bistre.

Prvi potres tijekom noći

Noćas u 2 sata i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slabi potres s epicentrom kod Donje Bistre, oko 13 km sjeverozapadno od Zagreba. Magnituda potresa bila je 1,8 prema Richteru, jednako kao potres koji je isto područje "zatresao" jučer u 13.17 sati, a intenzitet u epicentru II. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Jeste li i vi osjetili potres? Javite nam na javi@vecernji.net

>>Novi potres zatresao područje Zaprešića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije