Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jači od bolesti

Tko to hoda bolnicom u Klaićevoj? Crveni nosovi uveseljavaju djecu!

Crveni nosevi
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
14.02.2014.
u 15:59

U povodu sutrašnjega Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti klaunovi "okupirali" bolnice diljem Hrvatske i zabavljali

Melodije iz popularnih animiranih filmova danas su odjekivale dječjom bolnicom u Klaićevoj, a hodnicima su prolazili neobično odjeveni liječnici i djeca noseći cvijeće, pse, lavove... od balona.

Naime, u povodu sutrašnjeg Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti danas su u zagrebačkim bolnicama djecu koja se tamo liječe zabavljali Crveni nosovi, udruga profesionalnih zabavljača koji klaunovskim priredbama pružaju psihosocijalnu pomoć oboljeloj djeci i odraslima.

– Ovo je druga godina zaredom da ovako obilježavamo taj dan. Odjeveni kao klaunovi u paru s jednim glazbenikom posjetili smo bolnice u Rijeci, Osijeku i Splitu. U Zagrebu smo obišli Rebro i Klaićevu bolnicu – govori nam glumica Petra Bokić, djeci poznatija kao medicinska sestra Livadić.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Onkološki odjel Klaićeve bolnice ima kapacitet od dvadeset kreveta koji je većinom popunjen. Djeca tijekom jedne terapije u odjelu provedu najmanje pet dana, a kako bi im taj boravak prošao što bezbolnije, osim povremenih posjeta klaunova, ondje se nalazi i vrtić u kojem se mogu svakodnevno igrati.

– Liječenje zna biti vrlo naporno za njih, a smijeh i igra su način da se malo odmaknu od toga. Kroz njih pokušavamo ublažiti traume i omogućiti im da jednom, kada ozdrave, sretno nastave dalje kroz život. Načelno, svima dobro dođe malo smijeha – zaključuje voditeljica Onkološkog odjela Klaićeve dr. Jasminka Stepan Giljević.

>>Bliže svojim junacima, obitelji djece iz Klaićeve dobile dom

Komentara 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:28 15.02.2014.

tužno... ako je to vrhunac brige za djecu koji mogu smisliti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije