Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po španjolskom receptu

Tko ne pokupi 'mine', za kaznu dva dana u Čistoću

psi
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/18
22.04.2016.
u 14:00

Odgovorni vlasnici pasa podržavaju sankcije koje je uvela gradonačelnica Madrida. Treba ih, predlažu, preuzeti i Bandić

Ne pokupe li izmet svojih ljubimaca, stanovnici Madrida za kaznu će vikendom čistiti gradske ulice. Odlučila je tako tamošnja gradonačelnica koja “nagazne mine” po parkovima, cestama i pločnicima više ne želi gledati. Dva dana u Čistoći idealna su kazna za one koji ne skupljaju izmet, slažu se Zagrepčani, koji ne bi imali ništa protiv da se za nju odluči i Milan Bandić.

Nema izgovora

– Odlična je to ideja, svaka čast gradonačelnici! Neodgovornost i lijenost vlasnika treba kazniti, a i više je no očito da se to novčanim iznosima ne može napraviti. Većina ljudi, kad i dobije kaznu, na nju se žali dok god žalba ne bude uvažena te samo nastave sa starim navikama – objasnila je Ana Brkljačić, koja je jučer prijepodne vrijeme provodila u parku za pse u Trnskom sa svojim četverogodišnjim ljubimcem Rokom. Prgavi bigl, kazala je, pravi je mali Dalmatinac, pa se nerijetko zavlači i u grmlje kako bi obavio nuždu, ali ma kako mjesto bilo nedostupno, vlasnica za njim redovito pokupi izmet.

– Eventualno ako se šećemo šumom, a u blizini nema kante, a ja bih trebala vrećicu sa sobom nositi još tri sata, onda ne pokupim. Ako je riječ o gradu ili parku za pse, tu izgovora nema – istaknula je Ana Brkljačić, a s njom se složio i Dragutin Bekteš, koji je kazao kako izmeta pasa nema samo na cestama, već i u parkovima za pse, u kojima je kanta za otpatke na doslovce svaka tri metra. Javni toalet za pse – tako izgledaju parkovi namijenjeni ljubimcima, rekao je Bekteš koji se, dodao je, nerijetko i posvađa s vlasnicima koji ne žele pokupiti iza svog psa.

Ma odvratno!

– Kad uđemo u ograđeni dio i pustimo pse s povodaca, moramo pozorno gledati da oni ne bi možda stali na tuđi izmet ili ga čak i pojeli, kako to psi znaju napraviti. Odvratno – ustvrdio je Bekteš, koji već 20 godina u šetnju svoje ljubimce vodi na isto mjesto na kojemu se danas nalazi park. Prije dva desetljeća bila je to šikara, kazao je simpatični umirovljenik, ali ni tada mu nije padalo na pamet da ne očisti iza svog ljubimca. Jer pas je, govori, odgovornost.

– Po kvartu je sve puno izmeta, ali kako je tek u centru grada! Neki sam dan išao iz Tomaševe u Petrinjsku, pa kroz Ratkajev prolaz, a više je mjesta bilo gdje ima izmeta nego gdje ga nije bilo – kazao je, kako ga u Trnskom zovu, gospon Dragec, koji vrijeme u parku provodi sa svojom četverogodišnjom kujicom Monom. Štene koje je netko ostavio u snijegu kod gospona Drageca izraslo je u velikog i veselog psa. Koji najviše voli – pozirati za fotografije.

– Kažu, kakav gazda, takav pas. Iako bi se ljudi često, kad je riječ o pristojnom ponašanju, trebali ugledati baš u svoje ljubimce – zaključio je gospon Dragec. 

Komentara 29

SI
sinishazgb
14:50 22.04.2016.

Da bi to bilo izvedivo trebalo bi biti komunalnih redara koliko i nedgovornih vlasnika...

LA
like_a_boss
17:40 22.04.2016.

Kao vlasnik 2 psa apsolutno podržavam, trebaju i veće kazne. Nekad kupim po 3-4 hrpice u jednoj šetnji, a gledam kako vlasnici jednog psa šutke pobjegnu kad treba počistiti iza svoga jednog psa.

DU
Deleted user
16:46 22.04.2016.

Najžalosni je što inspektori (sanitarni) ne čiste za svojim psima! Oni koji bi morali biti uzorni građani, a I sanitarni redari! Slušao san svojevremeno, na TV-u da pseći izmet ima nekog manetnika, kojeg ako ga dobiš, ne možeš ga see vise nikada riješiti! Volio bi da koji doctor o tome malo vise napiše! U gradu se ne sadi trava I drveće za nuždu psina ili peseka! Isto tako u novom Zakonu, pas može u tramvaj, sa lajnom I obavezno brnjicom! A ako je onaj mali na baterije, mora u kutiju za cipele, inače ne smije u tramvaj! Isto tako karta je obavezna I za psa! Oni koje interesira, imaju pravila I za vlak a I za avion, pa proguglajte malo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije