Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Tko može reći Bandiću da novcem iz grada ne može izigravati djeda Mraza ?

- Gradonacelnik Zagreba Milan Bandic na svecanosti otvorenja novog Centra za posjetitelje Turisticke zajedniceSlavonskog Broda.
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/2
30.08.2016.
u 13:21

Odlukom o besplatnim udžbenicima učenicima drugih gradova krši se statut Grada Zagreba

Jedanaest dana prije parlamentarnih izbora gradonačelnik Bandić u niskom je startu – preostaje mu, kad već novinare nije uspio naučiti kako razgovarati s “budućim premijerom”, da građane osvoji svojim adutom – darovima.

Kasnije će ih vjerojatno kao i novinare podučavati kako će razgovarati s njime, no to je neko buduće vrijeme, sadašnjost je, bespogovorno, u njegovu fokusu. Zato će iz rukava kao “dosadni mađioničar” izvući darove ili, kako bi se narodski reklo, “toljagu upakiranu u celofan” financiranu njihovim vlastitim novcem. I za to se nije mogao strpjeti da prođu izbori, kako je prvotno bilo dogovoreno, jer bi darovi, jasno je to svima, izgubili smisao. Zato će na sutrašnjoj sjednici Skupštine samo formalno tražiti odobrenje svih ostalih zastupnika za trošenje zagrebačkog novca.

Zastupnici odlučuju

Zastupnici će glasanjem odlučivati hoće li se naš novac potrošiti za plaćanje udžbenika petrinjskim školarcima, hoćemo li davati “plaću” nezaposlenim majkama s troje ili više djece, plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima, kao i o nabavi udžbenika romskim učenicima u cijeloj Hrvatskoj. Sve odreda socijalne mjere koje bi bilo kakve protivnike odmah etiketirale kao bezosjećajne, nehumane i neosjetljive. Je li doista tako? Ni približno. Jer majke odgajateljice već odavna jedva spajaju kraj s krajem, tek ih se sad netko sjetio, a ni Romima ovo nije prva upisna godina u škole diljem zemlje.

Dapače, sama nabava udžbenika i Romima i Petrinjcima, koja se skriva pod egidom socijalne osjetljivosti, zapravo je kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i kršenje Statuta Grada Zagreba. U dva ispisana članka s jasnom zakonskom porukom: “Gradska skupština može donositi opće i druge akte isključivo u okviru samoupravnog djelokruga Grada Zagreba”. Takav je zakon. Ako ga Bandić ignorira uvjeren da mu baš nitko ništa ne može, imaju li tu istu hrabrost svi ostali zastupnici? •

Komentara 36

2X
2Xgeneral
13:53 30.08.2016.

državno odvjetništvo!! matan miki uskoro gradi fontanicu u remetincu a osobno će udariti temelje i nadgledati izgradnju sljedećih desetak godina!!

Avatar comandante
comandante
15:09 30.08.2016.

Postoji li netko normalan u ovoj drzavi da zaustavi i zatvori ovog a onda pod hitno smanji ovlasti gradonacelniku da se nebi opet neki kompleksas bahatio

DU
Deleted user
14:14 30.08.2016.

Tko? .....................Pa birači kako na ovim parlamentarnim tako i na izborima za gradonačelnika....Uzmi takvom novčanik - uzeo si mu moć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije