Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maskota placa

Tko je mačak Boris? U Gajnicama je veliki miljenik i svi ga dobro znaju

Zagreb: Mačak Boris maskota je tržnice u Gajnicama
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/17
22.11.2021.
u 11:21

Ako mu se kaj dogodi, govore kumice na placu, mušterije ga čak otpeljaju veterinaru.

Pufasti, mali, crni i umiljati. Mačak Boris već je četiri godine miljenik zagrebačke tržnice na Gajnicama. Ondje ga tete prodavačice i kupci obožavaju te nitko, kako kažu, kraj njega ne prođe, a da ga barem malo ne pomaze ili mu daju nekakvu poslasticu.

- Boris je došao na tržnicu prije tri godine. Netko ga je ostavio i ostao je tu uz nas. Počeli smo se brinuti o njemu. Hranimo ga, mazimo i pazimo. Ako mu se kaj dogodi, mušterije ga čak otpeljaju veterinaru. Cijepljen je, očišćen je. Dođe malo kod nas pa sirovo meso jede pa zatim otiđe malo na mliječno i tu uz nas živi. Maskota Gajnica - kažu tamošnje prodavačice.

Ime je pak dobio po, kako objašnjavaju trgovci ondje, po plac majstoru.

- Zato što čuva plac kao i on. Eto, cijele dane uživa. Jede piletinu dolje kod Beštaka, pije mlijeko kod Veronike. To mogu reći o Borisu. Ne odlazi nikuda. Došao i ostao. Dotepenec, odnosno poznati bijeli brk - govori prodavačica u Gajnicama na tržnici.

>>> VIŠE POGLEDAJTE U VIDEU FOTOREPORTERA DAVORA PUKLAVECA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije