Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao iz snova

Tko će za 311 milijuna kuna osvjetljivati sve gradske institucije, škole, vrtiće i ulice?

Zagreb nocu
Foto: Borna Filić
16.07.2014.
u 12:45

Grad i Holding prvi put biraju opskrbljivača zajedno kako bi prošli povoljnije. I dok je Grad prije četiri godine izabrao slovensku tvrtku GEN-I, Holding ima ugovor s HEP-om

Grad Zagreb traži najpovoljnijeg ponuđača koji će u sljedeće dvije godine cijeli grad opskrbljivati električnom energijom! Za posao čija je procijenjena vrijednost 311 milijuna kuna bez PDV-a, svi zainteresirani opskrbljivači ponude na adresu Grada trebaju dostaviti najkasnije do 25. kolovoza u 9 sati kada se javno nadmetanje zaključuje.

I dok je na posljednjem natječaju, raspisanom prije četiri godine, pobijedila slovenska tvrtka GEN-I, čijom se strujom napajala sva javna rasvjeta, ulice, trgovi, parkovi i šetnice na području grada Zagreba, tadašnji predviđeni iznos bio je znatno niži nego što je to u ovogodišnjem nadmetanju.

Razlog tome objedinjena je javna nabava u kojoj se najpovoljniji ponuđač traži, između ostalog, za obrazovne i kulturne ustanove, športsko-rekreacijske centre, bolnice, domove za starije te za Holding, njegove podružnice te Zagrebplakat, Plinaru, Vodoopskrbu i odvodnju, Stanogradnju i brojne druge gradske tvrtke.

I dok je Grad Zagreb još prije četiri godine za javnu rasvjetu izabrao konkurentsku tvrtku, a lani su ih natječajem kao najpovoljnije izabrala i sva ministarstva, nameće se pitanje hoće li novim natječajem HEP izgubiti i ugovor koji je do sada imao sa Zagrebačkim holdingom.

Priliku je spomenuta tvrtka propustila još 2011. kada se, tada na iznenađenje mnogih u Gradu, nije ni prijavila na natječaj za opskrbu strujom u Zagrebu, a sudeći prema trenutačnim izdvajanjima Holdinga za račune za struju, i on kalkulira sa znatno povoljnijim cijenama nego što mu je to dosadašnji opskrbljivač HEP-Opskrba d.o.o. nudio. Naime, godišnji iznos za Zagrebački holding, AGM, GSKG, Vodoopskrbu i odvodnju, Gradsku plinaru Zagreb i Lanište d.o.o. iznosio je do sada 86,3 milijuna kuna.

– Naravno da očekujemo da ćemo sklopiti novi ugovor po povoljnijim cijenama budući da Hrvatska elektroprivreda više nije monopolist na tržištu isporuke električne energije – poručili su iz Holdinga.Prije četiri godine, kada se moglo javiti šest tvrtki, ponudu su dostavile samo dvije, a iznos najpovoljnije bio je 60,7 milijuna kuna s PDV-om. Iz HEP-a pak poručuju da su zainteresirani za novi natječaj.

– S gradskom upravom imamo sklopljen okvirni ugovor o opskrbi koji vrijedi dvije godine, a zainteresirani smo i za opskrbu Holdinga i institucija koje su predmet natječaja – poručila je Mirela Klanac iz HEP-a. Priliku neće propustiti ni GEN-I.

– Natječaj je jedan od najvećih ove godine, a GEN-I će i sad poslati kvalitetnu ponudu. Do sada smo se brinuli o javnoj rasvjeti i opskrbi GU za prostorno uređenje – rekao je Predrag Šeatović, regionalni direktor tvrtke GEN-I u Zagrebu.

Borba za potrošače: Od koga jeftinije kupovati struju?

Komentara 3

Avatar bosanac1951
bosanac1951
07:21 17.07.2014.

Ja mislim da će rodijaci podijeliti papriku.... malo tebi malo meni....

PK
puši kurac
16:06 16.07.2014.

bandićev kum!! jesam dobio neku nagradu za točan odgovor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije