Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saniranje

Tjednima će popravljati i potpuno zdrobljene šahtove na gradskim avenijama nakon mimohoda

06.08.2015., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic obisao je radove na Aveniji Marina Drzica. Radnici asfaltiraju cestu koja je ostecena nakon vojnog mimohda.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
07.08.2015.
u 10:15

Građani kažu da 7 milijuna kuna za obnovu jest puno, ali da je važniji ponos koji su u utorak osjetili svi

Držićeva, a zatim i tri strateška gradska križanja, a sve gotovo do kraja kolovoza.

Ukratko je to plan sanacije štete na kolnicima nastale nakon što su zagrebačkim prometnicama, u mimohodu 4. kolovoza za Dan pobjede prošli tenkovi i ostalo teško naoružanje HV-a. Radovi na 1250 metara Avenije Marina Držića, između Vukovarske i Mosta mladosti, u punom su jeku, trebali bi biti završeni do sljedeće srijede, a sanacija zapadnog kolnika stajat će 2,5 milijuna kuna, a ukupni troškovi s ponovnim postavljanjem prometne signalizacije penju se na 7 milijuna kuna.

– Već ovog vikenda krećemo dalje, na redu za obnovu bit će križanja Držićeve i Vukovarske te Vukovarske sa Savskom i Slavonskom. Predviđamo da će radovi trajati 2-3 tjedna i sve ćemo završiti prije nego se Zagrepčani vrate s godišnjih odmora – objasnio je jučer gradonačelnik Milan Bandić, prilikom obilaska radova na Držićevoj.

Posebno pregledao

Zadovoljan je bio viđenim, ali odmah je i napomenuo kako mu to nije prvi puta na ovom terenu.

– Obišao sam sve prometnice prije odlaska na proslavu Dana pobjede u Knin, ujutro već u četiri, a kad sam došao u Zagreb, navečer u pola devet, posebno sam pregledao Držićevu – rekao je Bandić s kojim je na teren došao i novi direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić, koji je objasnio da su najveći problem u sanaciji avenije šahtovi, koji su se, pod težinom tenkova, u potpunosti zdrobili. Međutim, dodao je, ništa neće biti problem obnoviti, dok je građane okolnih kvartova zamolio za strpljenje dok traju radovi.

'Kome oko nije zasuzilo'

Oni sami, kažu, uopće nemaju problema s tim što će se grad 20 dana oporavljati od priredbe 4. kolovoza.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

– Sanacija je krenula odmah sljedeći dan i mislim da ne izaziva neke veće probleme u prometu, iz kvarta možemo izaći na sve okolne ceste – rekla je Elvira Šimunović sa Savice, koja je mimohod pratila na licu mjesta, u Vukovarskoj. Kako su objašnjavali građani, milijuni kuna s jedne su strane velik novac, ali s druge, "ne postoji vjerojatno nitko kome oko, u vrijeme mimohoda, nije barem malo zasuzilo".

– Ponos je ono što se osjećalo čitavo vrijeme povorke, radove na sanaciji ćemo, u to ime, preživjeti. Nije nama loše, zamislite kako je radnicima koji asfaltiraju po ovoj vrućini – iskrena je Ivana Grgić. Bračni par Tanja i Željko Slipac misli da bi se Držićeva, sama po sebi, uskoro trebala obnoviti.

–Dobili smo lijepu manifestaciju, a još ćemo sad dobiti i lijepu cestu, nije li to odlično – zaključili su.

Komentara 49

TR
Trnjanec
10:36 07.08.2015.

Sad će ugraditi nove šahtove 5 cm ispod asfalta, pa će opet neki kum dobiti pinku da ide ispravljati. To je već rutina.

DU
Deleted user
06:38 08.08.2015.

Koliko se sjećam, po Selskoj cesti nije išla parada, pa su svi šahtovi zdrobjeni! Od ZET-ovih autobusa, koji svakodnevno uništavaju šahtove! Ali sam uvjeren da ih ZET neće popraviti od svoje zarade! Možda sam u krivu, jer je i izvedba ceste katastrofalna!

DU
Deleted user
15:27 07.08.2015.

Možemo li za neki sljedeći mimohod mi građani predlagati kvartove. I mi bi novi asfalt i nove šahtove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije