Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju dozvolu za rad

Tisuće gradskih sportaša gube posebnu ambulantu

24.05.2015., Zagreb - Na bazenu Mladosti odrzano je otvoreno prvenstvo hrvatske u sinkroniziranom plivanju. Nastupili su hrvatski klubovi Dolfina iz Splita, Primorje iz Rijete te ZSK, SASK i HAKSP Mladost iz Zagreba, te ekipa iz Bugarske. Photo: Robert Be
Robert Belošević/Pixsell
17.02.2016.
u 11:39

Svim korisnicima Poliklinike bit će omogućeno da redovito obavljaju sistematske preglede u ordinacijama za medicinu rada i sporta u sva tri doma zdravlja – Istok, Centar i Zapad

Sad se vidi kolika je šteta načinjena zagrebačkom sportu nasilnom likvidacijom Zagrebačkog sportskog saveza do koje je došlo u prosincu 2013. u režiji Milana Bandića.

Gradonačelnik se tada želio osvetiti neposlušnom vodstvu ZŠS-a (na čelu s Branimirom Bašićem) pa je tu instituciju odveo u stečaj i na njezinim razvalinama oformio Sportski savez Grada Zagreba.

S vodom bačeno i dijete

S proklamiranim uštedama kojih nije bilo i s nepotrebnim plaćanjem visokih otpremnina zaposlenicima ugaslog ZŠS-a, koji nisu izgubili posao, nego su nastavili raditi u novom SSGZ-u, na novoj adresi, na Savskoj cesti 137.

No s prljavom vodom bačeno je i dijete. Sportska poliklinika na Borovju nije na vrijeme izdvojena iz ZŠS-a pa će, po svemu sudeći, dvije godine kasnije, doživjeti sudbinu ZŠS-a. Ta zagrebačkim sportašima draga institucija, posebno najmlađima, u ponedjeljak je zatvorena. A na vratima je osvanula sljedeća obavijest:

“Temeljem rješenja Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske Poliklinika za medicinu rada i sporta s medicinsko-biokemijskim laboratorijem do daljnjega ne radi! Zahvaljujemo na razumijevanju!” Direktor Poliklinike Darko Tomić gotovo je nemoćan da bilo što poduzme za spas sportske ambulante.

I dalje 40 kuna, na tri lokacije

– Kad se ZŠS ugasio, Sportska poliklinika kao njegov dio svoja je prava prenijela na Grad Zagreb. No Trgovački sud taj prijenos nije prihvatio jer je ZŠS otišao u stečaj, a potom i u likvidaciju. I tako mi nismo dobili registraciju za rad na novoj lokaciji – kaže Tomić.

Kamo ćemo sada na pregled, pitaju se zagrebački sportaši svih uzrasta, neki od njih ukupno 50-ak tisuća. Tek je dan kasnije pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo dr. Mirna Šitum medijima poslala informaciju u kojoj se, između ostaloga, kaže:

– Do osnutka nove zdravstvene službe unutar sustava zdravstva Grada, a nakon rješenja Ministarstva zdravlja kojim se zabranjuje rad Poliklinici za medicinu rada i sporta, svim korisnicima Poliklinike bit će omogućeno da redovito obavljaju sistematske preglede u ordinacijama za medicinu rada i sporta u sva tri doma zdravlja – Istok, Centar i Zapad. Preglede će obavljati uz dosadašnju naknadu od 40 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije