Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moderne obitelji

Tipična zagrebačka obitelj više nisu samo otac, majka i djeca

Moderne zagrebačke obitelji (1)
Foto: PIXSELL
1/3
03.08.2011.
u 19:12

Prema samohranim roditeljima, homoseksualcima i samcima još je mnogo predrasuda, ali oni biraju vlastiti život

Dok se trudimo uloviti ritam sa svim promjenama koje nam se nameću na društvenoj i tehnološkoj razini, Zagrepčani, iako žive u relativno liberalnijoj sredini, ipak kaskaju za modernim dobom. Onim u kojem odlučuje samo i isključivo pojedinac.

Naši ljudi kažu – to je sebično.

I dok stalno govorimo o razvoju, neprimjetno, bez odobrenja društva, klasične obitelji doživjele su svoju revoluciju. U svoja četiri zida. Tamo u tajnosti obitelji više nisu kao što su nekad bile – jaki muškarac zadužen za novac, pokorna žena zadužena za kuhinju i poslušna djeca beskonačno pristojna dok su gosti u dnevnom boravku.

Ako si samac, svi će pitati što čekaš, ako si samohrana majka, gledat će te ispod oka – pa zašto nisi pregrmjela, ako ni zbog čega, onda radi djece, a ako si homoseksualac, moli se da imaš dopunsko zdravstveno osiguranje jer iza svakog ugla prijeti ti neka šaka.

Iako su se stvari bez odobrenja promijenile, osuda javnosti još je uvijek prejaka.

To svjedoče i naši sugovornici koji su otkrili kako su na vlastitoj koži osjetili “prijekorne” poglede, ali nisu posustali. Odabrali su život kakav im, barem u ovom trenutku, najviše odgovara. Time ne čine zlo nikome jer to je njihov način života i njihov izbor.

 

Komentara 65

Avatar Byker
Byker
09:53 04.08.2011.

Poštovani trade_mark ak več pišeš o nepismenosti imam pitanje za tebe!! Kaj tebe nisu učili u školi da se početak rečenice piše Velikim slovom???

MI
mica1111
08:09 04.08.2011.

...sve je to varanje samog sebe...život u braku je nešto što čovjeka ispunjava...druga je stvar što svaki brak treba zalijevati kao cvijet...

NO
noni
08:32 04.08.2011.

nekada treba znati i pretrpiti, u granicama dopuštenog naravno....ja sam se dosad tribala stoput rastaviti od svog muža....posvađamo se, al je mirenje slatko .... :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije