Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tele2 hrabrim vatrogascima nakon potresa u Zagrebu donirao još jedan dron

Tele2
07.04.2020.
u 11:25

Vatrogasci JVP-a Zagreb u potresu su ostali bez drona koji im je olakšavao pristup teško dostupnim područjima, a u pomoć je uskočio Tele2

U razornom potresu koji je 22. ožujka probudio Zagrepčane nastradali su mnogi obiteljski domovi i kulturni spomenici glavnog grada Hrvatske. U spašavanju života i sprečavanju daljnjeg urušavanja zgrada među prvima na terenu su bili i vatrogasci Javne vatrogasne postaje Zagreb.

Pomoć građanima, ali i sigurnost samih vatrogasaca, iznimno su važni u takvim hitnim intervencijama, pa se vatrogasci već odavno koriste prednostima moderne tehnologije, odnosno bespilotnim letjelicama. Jednu takvu 2019. godine donirao im je Tele2 u svojoj tradicionalnoj akciji DRONacija. No, prilikom brze i zahtjevne akcije nakon potresa, taj je dron uništen. Kako bi im bespilotna letjelica i dalje bila pri pomoći u akcijama pregledavanja stanja nakon potresa i visokih objekata stradalih u toj elementarnoj nepogodi, ali i svim ostalim budućim hitnim situacijama, Tele2 je brzo reagirao i JVP-u Zagreb donirao novi dron kao i mobilni telefon s pomoću kojeg njime mogu upravljati.

Naime, Tele2 je u sklopu svojeg društveno odgovornog projekta DRONacija dugogodišnji partner vatrogasnih društava, u kojem je do sada donirao 15 bespilotnih letjelica vatrogasnim društvima diljem Hrvatske. Cilj je povezati inovativnu tehnologiju i ekologiju, odnosno pomoći vatrogascima da budu učinkovitiji u brizi za okoliš i građane, ali i unaprijediti njihovu sigurnost.

U povodu donacije iz Tele2 su poručili: „Sretni smo što smo mogli brzo i izravno pomoći hrabrim vatrogascima JVP-a Zagreb koji se danima bore s oštećenim zagrebačkim objektima. Znamo koliko dronovi znače vatrogascima u njihovim svakodnevnim situacijama, nadgledanju teško dostupnih područja i brizi za prirodu i ostala dobra naše zemlje kao i za sigurnost naših građana. Vjerujemo da će im ovaj dron pomoći u daljnjem pomaganju i osiguravanju sigurnosti svih građana Zagreba te im još jednom želimo zahvaliti na hrabrosti u ovim teškim trenucima“.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije