Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Tehnika dobila novac zbog urušavanja, ali ne i stanari Kupske

Stanari će sutra izraziti i svoje nezadovoljstvo milijunskim iznosom koji je nedavno od osiguranja dobila tvrtka Tehnika kao nadoknadu štete nastale u urušavanju
24. listopada 2011. u 15:34 2 komentara 14 prikaza
kupska
Foto: Robert Anić/Pixsell

Prosvjed upozorenja danas u 15 sati održat će stanari Kupske ulice, nezadovoljni početkom pripremnih radova na podzemnoj garaži, koja je, smatraju, dovela do urušavanja i oštećenja obiteljskih kuća te destabilizacije tla u cijeloj ulici kada se prije četiri godine urušio dio tla. Radovi su tada stali zbog izlaska nadležnih tijela na teren, a kada se slegla prašina i kada su se, prema uvjeravanjima iz HEP-a, obavili svi potrebni zahvati – gradnja kreće iznova, naočigled uplašenih stanara, koji poručuju da ne žele novo urušavanje.

Nastavak radova na podzemnoj garaži izvodi tvrtka Tehnika za potrebe HEP-a, a stanari će prosvjedom izraziti i svoje nezadovoljstvo milijunskim iznosom koji je od osiguranja nedavno naplatio glavni izvođač radova kao nadoknadu štete nastale urušavanjem.

Današnji prosvjednici upozoravaju da stanari Kupske ni nakon četiri godine parničenja i dokazivanja nisu uspjeli dobiti naknadu za svoje porušene i napuknute kuće, a Općinski sud u Zagrebu odbacio je njihovu tužbu protiv HEP-a i Tehnike kao neosnovanu.

Nedavno je u sigurnost nastavka gradnje podzemne garaže uvjeravao mr. Velimir Rajković, član uprave HEP-a, ističući da ovo državno poduzeće ima sve potrebne dozvole za nastavak gradnje koju će obavljati Tehnika.

– Sagradili smo sekantnu stijenu – objasnio je Rajković dodajući da će upravo taj građevinski zahvat onemogućiti bilo kakvo urušavanje.

No očito da svoje prve susjede u Kupskoj nije uspio uvjeriti jer najavljuju prosvjed, kao i ostale oblike izražavanja građanskog nezadovoljstva kako bi zaustavili spornu gradnju pod svojim prozorima.

Objavila i video
TV voditeljici demolirali stan u Zagrebu: 'Vrata su nestala, mokraća na krevetu, prljavština... Strašno'
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
  • Avatar Kairosa
    Kairosa:

    Di nam je sad gradonačelnik? Al on je ionako na strani firme

  • Vito:

    To se zove demokracija na hrvatski način... Tko jači taj kvači... Ime i prezime suca sutkinje koji su donijeli takvu odluku... Ime i prezime suca ili sutkinje koji su odbacili tužbu nesretnika... Ime i prezime suca ili sutkinje koji odugovlače ... prikaži još!lače s procesom... Zašto? To su javne osobe i građanstvo treba znati s kim ima posla i tko stanuje u njihovoj blizini... Takvih se treba čuvati, jer su očito i prije bili protiv građana, a za partiju i tita... Što su stariji to su bliže mladenačkim idejama, a u mladosti su bili pobornici kominizma i partije na vlasti... Tako su i ostali na položajima sudova po Hrvatskoj... Nije bilo lustracije pa sad imamo ko mu nja re na mjestima po kojima se kroji pravda građanstvu, jednako, što jednako - identično kao što se krojila u i prijašnjem režimu...