Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konkurencija na rubu

Taxi Cammeo odgovara Gradu: Ne bude li dozvola, bit će problema!

taxi
Patrik Macek/PIXSELL
10.03.2011.
u 21:30

Rata kredita od pola milijuna stiže krajem mjeseca, kao i doprinosi za 150 zaposlenika kojima posao “visi”

– Uložili smo sve nekretnine, sav kapital u ovaj projekt. Sve što imam je ovaj projekt. Naporno je. Gdje god dođemo, nailazimo na zid, na otpor – počeo je vidno iscrpljen Kosta Minovski, vlasnik Taxi Cammea. Kaže kako se svaki dan bori s Gradom, koji koči prijevoznički pothvat koji će Zagrepčanima znatno pojeftiniti taksi-prijevoz.

Grad šuti, računi stižu

Za “akciju” je spremno 150 registriranih Škoda Octavia koje će u sljedeća dva tjedna biti u cijelosti opremljene i prelakirane u bijelo. Prvu ratu kredita od pola milijuna kuna Minovski mora isplatiti potkraj mjeseca, jednako kao i doprinose za 150 zaposlenika.

Međutim, i dalje nestrpljivo iščekuje rješenje Ureda za promet, koji će mu otkriti s koliko automobila može početi posao. Napominje kako svaka dozvola manje ugrožava njegov “opstanak”.

Za svaku su dozvolu, naime, nastavio je riječki poduzetnik, vezana tri radna mjesta.

– Najprije su me usporavali, no nisam se nadao da će rušiti više od 50 posto vozača na ispitu o poznavanju grada. Od 150 srušili su 110, a iz vlastitog sam džepa platio polaganje za njih 39. To je strašno. Ljudima se uskraćuju radna mjesta, a bahato ponašanje Grada u ovo vrijeme nije normalno – ljutit je bio Minovski koji je, prema vlastitoj procjeni, uložio između 25 i 27 milijuna kuna u širenje taksi-biznisa na metropolu.

Suvremeni taksimetri

Prema informacijama iz Grada, Cammeo za sada ima “osigurano” samo 80 dozvola, no još se čeka 40 vozača koji će na “popravni” ispit izaći sljedeći vikend. U slučaju da svi polože teorijski i praktični dio broj bi se dozvola mogao popeti na najviše 120.

U međuvremenu, Cammeo je za 600 tisuća eura nabavio suvremene taksimetre iz Španjolske u koje je ugrađen i navigacijski sustav. A i račune će se moći plaćati vrijednosnim karticama tvrtke što je potpuno nov način poslovanja. Konkretno, moći će se “napuniti” kartica novcem i peglati za vožnje Cammeom.

Velik novac Minovski je uložio i u modernizaciju informatičkog sustava koji će skratiti vrijeme čekanja na taksi na između tri i pet minuta. Na pozivnom broju 1212 koji će biti aktiviran potkraj mjeseca usluge će se moći naručivati osim pozivom i SMS-porukom. A kako u vrijeme digitalizacije ne bi zaostajali, omogućeno će biti i naručivanje slanjem e-maila. Sve to skupa, kao i jeftinija vožnja građanima čeka blagoslov gradske vlasti koja će u ponedjeljak početi dijeliti dozvole.

Minovski poručuje: Ne bude li dozvola, bit će problema.

Komentara 38

BR
brainiac
05:24 11.03.2011.

Suocavanje s realnoscu slijedi svima koji zele pokrenuti biznis i uvesti konkurenciju. Naici ce na pravno-administrativni zid koji je u sluzbi monopolista i njhovih korumpiranih politicara. Zasto su cijene vece ili jednake nego vani, kvaliteta usluga i proizvoda losija, a standard gradjana puno manji.

MO
monitor023
05:37 11.03.2011.

jel ovo placeni maneken uz policijsku skodu iz trcz-a stoji? mnogo je lep

1O
1st-opinion
23:10 10.03.2011.

jebivjetar5 je napisao/la: kaj češ nam sirovino , da ne dobio ni jednu dozvolu !!!! +++++++++++++++++++ Ti si ocito majmun plajckas iz sadasnjeg Radio Taxia Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije