Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čučerje

“Tata, što to grmi”? Dijelovi ceste pali im pred ulazna vrata

Čučerje odron
Foto: Marko Prpić/Pixell
1/2
25.08.2014.
u 11:00

Odron se dogodio 14. kolovoza, a dosad su ondje postavljeni samo znak zabrane prolaska i – najlon

Posljednja jača kiša koja je padala 14. kolovoza prouzročila je još jedno klizište koje je Sanelu Matoliću u Ulici Mihoci u Čučerju pred ulazna vrata doslovce donijelo komade odlomljena asfalta. Naime, propao je dio ceste koja prolazi po brdu iznad njegove kuće, a kako kaže, prava je sreća da se nije dogodilo ništa ozbiljnije.

Prvo natječaj pa radovi

– Sjedili smo u dnevnom boravku i odjednom je nešto zagrmjelo. Ja nisam ni primijetio da se događa nešto čudno, no sin mi je rekao: “Tata, što to tako neobično grmi”, a kada sam izašao provjeriti, imao sam što i vidjeti – ispričao je Matolić. Dodao je da je sreća što se u tom trenutku nitko nije vozio cestom, kojom inače prolaze stanovnici 20-ak kuća koje se nalaze na brdu, a jednom tjedno i teški kamioni Čistoće, jer se odlomilo pola ceste.

Matolić se požalio da je od tada prošlo desetak dana i kako su nadležne službe samo postavile znakove zabrane prolaska i odron prekrili najlonom kako bi “spriječili” novo urušavanje. – Prvo su bili dečki iz Zagrebačkih cesta i najavili da će se sve početi uređivati već za nekoliko dana, no potom su nam iz nadležnog gradskog ureda kazali da se ništa ne može napraviti bez javnog natječaja za sanaciju – istaknuo je Matolić.

Napomenuo je da su privremene mjere sprečavanja urušavanja smiješne jer voda i dalje ulazi u njegovo dvorište i nanosi blato pa se boji novog odrona. – Sam sam napravio kanal kako bih bar malo preusmjerio vodu da ne ide u kuću, nego negdje sa strane. Pa ako već i čekamo natječaj da se napravi dobra sanacija, trebali su nas barem malo bolje osigurati – kazao je Matolić.

Njegovu susjedu Vlatku Gak odron je odsjekao od ostatka ulice, no nasreću, postoji alternativni put preko druge strane brda pa nije odsječena od grada.– Taj nam je put sada jedini izlaz, no on je strm, zapušten i loš, i čim počne padati lišće, njime se neće moći voziti pa se nadamo da će do tada i ovaj prolaz sanirati – kazala je Gak.

Iz Ureda za izgradnju grada objasnili su da je riječ o jednom od 800 klizišta u gradu i kako je jednaka procedura za sve situacije, a ta je da se poduzmu mjere privremene zaštite i čeka izvođač.Hoće li se usuglasiti? Utješne riječi za stanare nema ni Miroslav Miličević, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, koji je kazao da na cijelom području imaju velike probleme s poplavama i odronima jer je loš sustav za odvodnju.

– Na cijelom našem području imamo više od 30 opasnih točki na kojima je zbog loše odvodnje ugroženo više od 200 kuća – kazao je Miličević. Dodao je da se ovih dana očekuje sastanak s nadležnima iz gradske uprave kako bi se nešto poduzelo prije jesenskih kiša.

Aktivno klizište na Aleji Bologne konačno se sanira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije