Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korak u život

Talentiranog studenta život nije mazio, no ipak je uspio

alan kljajić
Anto Magzan/PIXSELL
04.12.2012.
u 15:30

Kao dijete završio je u domu jer se majka nije mogla za njega brinuti, ali se zato on brinuo o njoj kada je bila na samrti

Bravo, bravo, čestitam, položio si! – rekao je prijatelj Alanu Kljaiću dok je mladić na Mirogoju stajao uz majčin grob. Postao je student dirigiranja na Glazbenoj akademiji u Zagrebu! Alan nije mogao vjerovati, tim više što su uspjehu prethodili teški mjeseci.

– Pomislio sam u tom trenutku kako je i majka na neki način uz mene, zanimljivo je da sam za to doznao na njezinu grobu. Ubrzo me nazvao i moj mentor te mi čestitao na prolasku – priča Alan Kljaić. Glazbom se službeno bavi šest godina jer je prekasno došao u glazbenu školu.

Stipendija od 1600 kuna

– Šest razreda niže osnovne škole položio sam u jednoj godini, zaista su mi izašli u susret. Nakon toga položio sam prijamni za srednju glazbenu školu. Nakon srednje škole, dobio sam pismo od socijalne službe u kojem mi predlažu da se natječem za stipendiju “Korak u život”. Nisam bio sklon tome jer sam u redovnoj školi imao svakakve ocjene. S druge strane, u glazbenoj sam bio jako dobar pa sam se odlučio prijaviti i dobio sam stipendiju. Puno mi znači, tisuću i šesto kuna mjesečno dobivam i zaista sam zahvalan na tome – priča mladić kojega život nije mazio. Još kao beba završio je u domu za nezbrinutu djecu, majka se nije mogla za njega brinuti.

– Nakon osam godina doma, smješten sam u udomiteljsku obitelj. Završio sam osnovnu školu, a nakon toga uza srednju upisao i glazbenu školu. Stekao sam osjećaj za dirigiranje te krenuo skladati po asocijacijama – priča Alan.

Pomoć bolesnoj majci

Dok se polako okretao glazbi i otkrivao svoju strast, zdravstveno stanje njegove majke postajalo je sve teže, a Alan se tijekom srednje škole zaposlio kao voditelj zbora u Dugoj Resi te majci novčano pomagao.

– Tijekom ljeta otišao sam na seminar u Šibenik, a svaki dan sam imao osjećaj da se moram vratiti kući. Čim smo dobili certifikate o završenoj školi, sjeo sam u prvi vlak i otišao doma. Našao sam majku neposredno nakon moždanog udara, a u bolnici joj je dijagnosticiran rak. Znao sam kako će to završiti – prisjeća se tužno Kljaić.

Nakon teških mjeseci, utjehu je pronašao u Muzičkoj akademiji. I sada je taj talentirani mladić na najboljem putu da postane dirigent svjetskoga glasa.

Komentara 1

DA
darling
15:40 04.12.2012.

svu sreću alenu, jednog će dana nadam se sam stvoriti sretnu obitelj koju nije imao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije