Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk

Taksisti ometali promet u gradu – prosvjed se zaoštrava!

taxi, taksi
Patrik Macek/PIXSELL
21.10.2010.
u 15:55

Zagrebački su taksisti danas prosvjednim kolonama usporavali promet u gradu pa i blokirali neka križanja na kratko vrijeme, no kako napominje Mirsad Hukić, glasnogovornik "Radio taksi Zagreba", bez namjere!

Od jučer u pet sati ujutro zagrebački taksisti ponovno su u štrajku. Razlog je stari – dolazak konkurencije. Nisu, kažu, odvezli nijednu mušteriju te su se gradom vozili pet na sat i stvarali krkljanac.

Ne prevoze ni trudnice

– Invalidi, trudnice, umirovljenici plakali su i molili nas da ih povezemo jer se ne mogu koristiti javnim prijevozom, no nismo popustili – rekao je jedan od štrajkaša ispred HNK.

– Tražimo da se osnuje radno tijelo u zagrebačkoj Skupštini u kojem bi bili zastupnici svih stranaka i naši predstavnici, da raspravimo i definiramo kvalitetan prijedlog nove odluke o taksi-prijevozu – razloge novog štrajka objasnio je Mirsad Hukić, glasnogovornik zagrebačkih taksista. Podsjećamo, zagrebački taksisti grčevito pokušavaju zaustaviti dolazak konkurencije, zbog, tvrde, “dampinških” cijena.

Taj je njihov strah opravdan jer se gradski Ured za promet složio s gradskom Skupštinom da se cijena snizi i izda više licencija taksistima. Zagrebački taksisti ostat će do 2012. bez gotovo 90 posto licencija. Mnogima, riječ je o njih 1056, istječu licencije, koje će vjerojatno pripasti jeftinijim prijevoznicima.

Pomoć ZET-a

– Meni se jedna građanka s invaliditetom javila i rekla da je taksist nije htio voziti, a rekli su joj da će je voziti predsjednik Skupštine Boris Šprem – rekao nam je Šprem.

– Nakon toga sjetio sam se da ZET ima vozila za prijevoz invalida. Zvao sam Čovića i sve dogovorio s Baričevićem i zamolio ih da te ljude prevoze, ako je to moguće, i besplatno – dodao je Šprem.Otkrio nam je kako će se danas do podneva objaviti broj na koji se mogu javiti osobe kojima je potrebna takva vrsta prijevoza.

Ključne riječi

Komentara 176

ZX
zeljka-x@hotmail.com
18:00 21.10.2010.

hahaha kad bi se to moglo mislis da nebi to vec neko napravio...daj molim te!!! na sta bi licio zagreb da svako sagradi svoje pruge ko got hoce,a ne vjerujem da nema kandidata,na cirkus....daj se uozbilji

JM
josip macan
18:52 21.10.2010.

nik jedva cekamo da dode cammeo!!!! kaj ti mislis da se ja bojim takvog sistema,pa pitaj ljude u rijeci koga zovu privatni taksic ili cammeo kojeg cekas pola sata i vozis se s jos 2 pijanca koji ce ti curu pipkati na zadnjem sicu koju si poslao doma taksijem!!!

TO
Tot
16:06 21.10.2010.

gamad....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije