Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Taksisti nisu snizili cijene čime su se oglušili na odluku Skupštine?

Svaki put kad je građanin sjeo u taksi bio je okraden jer taksisti i dalje naplaćuju iste cijene - rekao je Jurica Meić.
30. studenoga 2010. u 16:10 15 komentara 3 prikaza
taxi, taksi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vijećnik Jurica Meić rekao je da se odgađanjem odluke o autotaksi-prijevozu ostavlja monopol Radio taxija Zagreb. Gradonačelnik Bandić kazao je da je Ured za promet prekasno dobio mišljenje Ministarstva prometa i zato će ta odluka ići tek na iduću sjednicu.

- Svaki put kad je građanin sjeo u taksi bio je okraden jer taksisti i dalje naplaćuju iste cijene, a ne one koje su propisane odlukom - obrušio se Meić i dodao da je to dovoljan uvjet da taksisti ostanu bez licencije.

Na to je gradonačelnik Bandić pitao Juricu Meića očekuje li on sad od njega da ide po gradu i kažnjava zato taksiste. Usput rečeno, iako odluka o liberalizaciji autotaksi-tržišta nije još stupila na snagu, dio odluke o manjim cijenama taksi-usluga morala su se početi odmah primjenivati. Barem tako misle Meić i Šprem, dok u Uredu za promet smatraju drukčije i tvrde da je riječ o jednoj odluci te je za sve propise određen rok od dva i pol mjeseca.

- Da je bilo više razuma i sa strane gradske uprave i sa strane skupštine ta odluka bi već bila provedena - zaključio je Bandić.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima