Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi sukob

Taksist optužen za varanje putnika potukao se s članom komisije

taksi
Anto Magzan/Pixsell
12.01.2011.
u 16:58

Protiv vozača vodio se interni stegovni postupak, a 69-godišnjak je jučer završio na traumatologiji teško ozlijeđen

Zagrebački taksisti ponovno se “kefaju”, no ovaj put se sukob dogodio unutar vlastitih redova.

Naime, u utorak poslijepodne u centralu Radio taksija Zagreb u novozagrebačkom naselju Travno došao je 69-godišnji P.A. protiv kojeg je pokrenut interni stegovni postupak.

Ljutit zbog optužaba za potkradanje putnika taksist se najprije verbalno te potom, izvijestila je policija, i fizički obračunao s jednim od članova komisije koja je trebala donijeti odluku o tome kako postupiti u slučaju “crna ovca”. Prozvani je vozač završio na traumatologiji s teškim ozljedama leđa, a policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv člana komisije koji je gurnuo vozača teško ga ozlijedivši.

“Sukoba nije bilo”

Uprava Radio taksija Zagreb ogradila se od bilo kakve umiješanosti te tvrdi kako njihov član komisije nije fizički nasrnuo na već često prozivanog vozača.

– Ovo nije bio prvi put da smo imali probleme s tim vozačem. Često je prozvan zbog prenaplate vožnji – rekao nam je Emir Pašalić, dugogodišnji taksist i član upravnog odbora udruženja zagrebačkih taksista.

– Nisam bio prisutan, no znam da je jedan od članova komisije htio pozvati policiju jer je vozač ometao njihov rad nakon čega se dogodio ovaj nesretni slučaj. Tučnjave nije bilo, vjerojatno je pao kada je pokušao pobjeći iz centrale – dodao je Pašalić.

Juraj Šnidarić, predsjednik zagrebačkog taksi udruženja, također kaže kako fizičkog sukoba nije bilo.

– Taj se čovjek nije odazivao na pozive komisije – ovaj put je morao doći i nažalost se dogodilo to što se dogodilo. Međutim, nama je cilj da se očisti lopovluk u našim redovima, pa se takve stvari događaju – rekao je Šnidarić.

Zadužena je inspekcija

Vodstvo udruženja je priznalo kako ima velikih problema s prenaplatom usluga te da su se uhvatili ukoštac s korumpiranim vozačima, no efektivne sankcije ne postoje, poručuju taksisti.

Zagrebački taksisti svojim kolegama mogu uskratiti jedino rad preko radiocentra te izreći novčane kazne. Zabrane rada kao i izbacivanje iz cehovskog udruženja ne mogu provesti, za to je prema tvrdnjama vodstva Radio taksi Zagreba zadužena državna inspekcija i udruga za zaštitu potrošača koji slučajeve prenaplate trebaju proslijediti nadležnim institucijama koje mogu izreći primjerene sankcije.

Komentara 11

SV
svizac
13:53 12.01.2011.

..........a treba se prehraniti, a živci su slabi, ali imamo Hrvatsku, a to je najvažnije!!

OB
-obrisani-
14:55 12.01.2011.

postaće invalid radi licence ????

DR
dreamteam
19:25 12.01.2011.

Pa kako ce se nekome zabraniti da krade kod nas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije