Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Shvatili da su preskupi

Taksi od Zračne luke do Zagreba najviše 150 kuna

taksi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.04.2014.
u 08:23

Cijena vožnje taksijem od Zračne luke do Zagreba uskoro više neće biti lutrija ovisno o tomu na kojeg vozača naiđete...

Cijena vožnje taksijem od Zračne luke do Zagreba uskoro više neće biti lutrija ovisno o tomu na kojeg vozača naiđete. Naime, umjesto sadašnjeg usmenog dogovora o cijeni vožnje, velikogorički taksisti najavljuju da će paliti taksimetre, no prije toga podići će cijene vožnje.

Većina se drži dogovora

Iz udruženja su kazali da im cijena od 16 kuna za start i 6 kuna po kilometru nije isplativa jer iz Zagreba ne smiju voziti putnike pa se u istoj cijeni moraju i vratiti. Prema vrijedećoj cijeni, od Zračne luke do centra Zagreba dobili bi 100 kuna, što im, tvrde, ne pokriva troškove pa koriste zakonske mogućnosti i za vožnju izvan svog lokalnog područja, a cijenu dogovaraju usmeno. Većina taksista, tvrde u Udruženju, za vožnju do Zagreba traže oko 150 kuna pa bi upravo ta cijena mogla postati i službena.

– Trenutačno tražimo suglasnost većine taksista da od prometnih stručnjaka zatražimo izračun realne cijene kilometra prema kojom ćemo obračunavati vožnju, najavio je Dario Pavčec, predsjednik udruženja Taksi Gorica. Priznao je da u njihovim redovima ima onih koji traže puno više.

– Nisu svi taksisti koji voze iz Zračne luke takvi, većina se drži našeg dogovora, no uvijek ima onih koji žele zaraditi više pa za isto relaciju traže i do 300 kuna, kazao je Pavčec. Upravo zbog takvih neugodnih iskustva, ali i inzistiranja francuskih upravitelja Zračnom lukom dogovaranje cijena taksisti žele ukinuti iako nisu u prekršaju. Da na dogovaranje cijena imaju pravo, potvrdili su i u Ministarstvu prometa kazavši da taksimetar za vožnju od Zračne luke do Zagreba nije potreban.

Prekinuli lošu praksu

Objasnili su pak da u tom slučaju taksisti moraju izdati fiskalni račun iz bloka, pod uvjetom da su je ovjeren žigom Porezne uprave. Stavku o pogodbi za vožnju izvan grada imaju i zagrebački taksisti, no Željko Petković iz Udruženja radio taxi kaže da se cjenika drže u Zagrebačkoj županiji.

– Iako se ni nama uvijek takve vožnje ne isplate, pogodbe smo izbacili kako bismo mogli jamčiti cijenom i kvalitetom za sve naše vozače, kazao je Petković.

>>'Vožnja s lažnim taksistima me zamalo koštala 10 tisuća eura'

Komentara 21

MB
Mercedes benz
14:08 27.04.2014.

upozorenje građanima koji se često nekoriste navedenim taksistima sa zračne luke zagreb da se nikada ne voze (nekoriste) navedeni taxi jer će ostati bez masu novaca, cijelu europu sam prošao ali takve nisam vidio, najgori od najgoreg, lo.....

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:59 27.04.2014.

Kako nekome nije sramota tražiti 300 kuna za vožnju od 15-ak km i manje ? Pa to su najobičniji profiterski lopovi i šljam koji iskorištavaju neznanje stranaca i rade što žele... Gdje je sada porezna ? Linić ? Financijska / / Carinska policija ili već neke od silnih institucija koje rade svoj posao kad treba zatvoriti kafić koji uredno plaća sve zbog para kuna.....

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:03 27.04.2014.

Sva sreća taksi mi ne treba. Imam u dvorištu 3 auta (moja žena, kći i ja)..Ali od Zračne luke do Zg 150 kn je po meni čista pljačka..Ma ljudi moji to je cca 18 km.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije