Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oživljena povijest samobora

Svjedočite trenutku dolaska Crne kraljice u Samobor

Obilazak Medvedgrada s crnom kraljicom povodom preuređenja tvrđave
Marin Tironi/PIXSELL
25.08.2022.
u 11:43

Na predstavljanju knjige "Crna kraljica 1,2,3" kostimirano će se uprizoriti sastanak Barbare Celjske i bergmana

Samoborska udruga "Oživljena povijest Samobora" ovog će utorka u parku Muzeja predstaviti najnoviju knjigu "Crna kraljica 1,2,3". Poznata i pod imenom Barbara Celjska, po svom se dolasku u Samobor sastala sa svojim asistentima bergmanima koji su joj pomagali u proizvodnji zlata i ostalim alhemijskim ekperimentima. 

Taj će njihov sastanak, uz čitanje ulomaka iz knjige, biti i kostimirano uprizoren. Predstavljanje počinje iza 18 sati, a u organizaciji udruge "Oživljena povijest Samobora" i zagrebačkog Laboratorija kulture Felix. 

Predstavljanje knjige i uprizorenje "živih slika" u parku Muzeja početak je suradnje dviju udruga koje će u budućnosti uvrstiti i dolazak kraljice u Samobor, u postojeći program "Bitka pod Vugrinščakom"

Ova je samoborska Udruga, osim uprizorenja povijesnih događaja, obnovila neke zaboravljene manifestacije i običaje, kao "Jurjevski krijes", "Kićenje Majuša", običaj Betlehemara i Zvjezdara. Započela je i manifestaciju "Dan starog Samobora" koji je svake godine posvećen nekom značajnom događaju, znamenitosti ili osobi iz povijesti Samobora.

 


 

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije