Sportski plan

Svim školarcima u Zagrebu Švaljek će podijeliti vaučere od 200 kuna za sportske aktivnosti

24.10.2014., Zagreb - Sandra Svaljek, zamjenica gradonacelnika grada Zagreba.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
01.02.2017.
u 16:09

Sportske udruge kod kojih djeca odlaze na treninge novac iz proračuna dobivat će ovisno o broju polaznika

Vaučeri za sportske aktivnosti – plan je to financiranja sportskih udruga, ali i poticanje na rekreaciju školaraca koje planira, osvoji li izbore, realizirati nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Sandra Švaljek.

Vrijedi za sve sportske ativnosti

Vaučere bi tako dobila djeca starije vrtićke dobi, ali i učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola – ukupno njih 70 tisuća. Vaučerima će se moći upisati na sve sportske aktivnosti svih udruga koje djeluju u gradu. Njihovim uvođenjem udrugama se više neće dodjeljivati novac iz proračuna bez kriterija, nego će, poručuje Švaljek, dobiti onoliko novaca koliko se djece toga mjeseca upiše ili bude pohađalo program određene sportske udruge.

Svaki mjesec 200 kuna

Vrijednost vaučera iznosit će 200 kuna mjesečno, a ako neka sportska aktivnost, od klizanja do nogometa, košta iznad iznosa vaučera, razliku će podmiriti roditelji. Vaučer neće biti prenosiv, vrijedit će na ime i prezime djeteta ili učenika i služit će kao potvrda Gradu da udruzi na mjesečnoj razini uplati novac.

Na vaučer će pravo imati svako dijete, kako bi se tako potaknula važnost, ali i osigurala dostupnost sportskih aktivnosti, a plaćanje takvog projekta iz budžeta Grada bit će jednako trenutnom izdvajanju Grada za rad i djelovanje sportskih udruga koje sada u prvi plan stavljaju isključivo rezultate na natjecanjima kako bi iz proračuna dobile više novaca.•

Komentara 7

TH
than
02:12 02.02.2017.

Super. To znaci da mi dijete koje svira violinu nece dobiti nista, ali po ovoj je bolje da djipa tamo negdje po igralistu i dobiti ce 200 kuna vaucera...

OB
ObrenM
11:41 02.02.2017.

Biljka koja se savija gdje puse.

Avatar kravata
kravata
07:19 03.02.2017.

Zanimljivo svi nesto nude zagrebcanima a pernar izaziva da ga se nosi kao agu ali tuzlaci uce da su nijma age donele dobro pa neka im bude i pernar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije