Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra procijepljenost

Svi učenici u Zagrebu u ponedjeljak se vraćaju u školu?

Zagreb: Druženje učenika ispred škole prije početka nastave
Patrik Macek/PIXSELL
05.05.2021.
u 14:48

Povratak srednjoškolaca u učionice odgovor je na dobru procijepljenost u Gradu Zagrebu, koja je, kaže Lovrić, već sada na 25 posto, a procijepljenih će biti više do ponedjeljka.

Tijekom sutrašnjeg jutra Stožer bi trebao prihvatiti prijedlog da se učenici srednjih škola od 1. do 3. razreda u Zagrebu vrate u škole na model  A nastave, kazao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Povratak srednjoškolaca u učionice odgovor je na dobru procijepljenost u Gradu Zagrebu, koja je, kaže Lovrić, već sada na 25 posto, a procijepljenih će biti više do ponedjeljka. 

Komentara 24

MM
Marljivi mrav
14:51 05.05.2021.

Vidi se da su izbori blizu....

DL
dvanaest_legija
14:58 05.05.2021.

Lijepo da se djeca vraćaju u škole, oni nisu nikada niti bili problem, ali razlog sigurno nije dobra procijepljenost.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
15:33 05.05.2021.

Gospodin Lovrić je teški diletant i neznalica. Austrija je svakom putniku iz Hrvatske uvela od ovog tjedna restrikcije kod ulaza u Austriju jer Hrvatska ima ogroman broj novozaraženih u odnosu na druge države Europe. Da Lovrić čita novine ili bar gleda televiziju shvatio bi da država koja je pri vrhu postotka novozaraženih u odnosu na testirane nikako nije država u kojoj se treba ublažavati donesene preventivne mjere. Takvi ljudi ne trebaju upravljati školstvom, osim ako nisu dio organizirane skupine koja ih namjerno postavlja kako bi se stvorio nered i nesigurnost svih građana. Srednjoškolci su opasna kritična skupina koja treba prijevoz i mora proći veći dio grada da dođe do škola. Na tom putu imaju bliske kontakte u tramvajima koji su nepotrebni i za njih osobno i za ostale građane opasni od prijenosa zaraze. Već se desilo u Hrvatskoj da smo izbora ili vjerskih praznika popustili s mjerama kad nije trebalo i došlo je do eksplozije zaraze. Ove majstore koji iz prsta isisaju ovakve stvari treba ako se zaraza poveća, a mogla bi lako, krivično goniti zbog nekompetentnosti i nesavjesnog obavljanja dužnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije