Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet u eteru

Švec: Nudit ćemo normalan program jer se u ovo vrijeme baš s normalnim može iskočiti

Yammat
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
02.10.2014.
u 11:30

Sadržajem i načinom rada pokretači postaje, stari stojediničari, žele vratiti dostojanstvo medijima. Bit će, kažu, privatni radio, s javnom funkcijom

–Fascinirani smo. Još uvijek pomalo i u šoku. Ne možemo vjerovati što se događa. Toliko poruka, poziva, čestitki... Jedna mi je prijateljica rekla da već sad imamo najveću slušanost, iako još nismo ni krenuli – ovim nam je riječima Alen Balen jučer opisao reakcije na vijest da je bivši trojac one nekadašnje Stojedinice, koji čine on, Siniša Švec i Milan Peh, u utorak dobio koncesiju za novu zagrebačku radijsku postaju.

Naime, Vijeće za elektroničke medije između osam kandidata radijsku koncesiju u Zagrebu odlučilo je, na 14 godina, dodijeliti tvrtki Yammat iza koje stoje upravo njih trojica, a pokretač cijele ideje bio je baš Balen.

Od početka 2015.

– Razmišljali smo da bi bilo lijepo opet nešto pokrenuti. Osmislili smo i složili ponudu, prikupili potrebnu dokumentaciju i nestrpljivo iščekivali odluku Vijeća. Noć prije nisam spavao. Pio sam tablete, da se smirim, i sodu bikarbonu zbog žgaravice. A na sjednici uoči izricanja odluke izgledalo je kao da Balen odsutno gleda kroz prozor iako je u njemu ključalo, slušao sam Peha kako dahće kao da će ga “strefiti” infarkt, a ja sam ukipljeno sjedio koncentrirajući se na usta šefice Vijeća Mirjane Rakić iščekujući što će reći – prepričao nam je Švec za njih sudbonosni trenutak.

Sad kada je nova radijska koncesija njihova i kad se erupcija emocija smiruje, sve njihove nekadašnje i buduće slušatelje zanima - kad se kreće u eter, odakle, s čime, s kojom ekipom, pod kojim imenom...

– Krenut ćemo u siječnju ili veljači iduće godine. Bit ćemo privatni, komercijalni radio, ali s javnom funkcijom. Trudit ćemo se biti raznovrsni i u programu imati sve teme bitne za društvo. Ponudit ćemo puno govornog sadržaja. Naš će mikrofon biti otvoren svima. Ništa nećemo površno odrađivati. Bit će puno posla, no jedva čekam da sve krene. Imam malu trenu jer sami od sebe puno očekujemo, a znamo da i drugi puno očekuju od nas – reče Peh, a Balen ističe da cijelu ekipu još ne bi otkrivali, te dodaje:

– Želimo biti mali lokalni profesionalni radio koji ima šarma. Ponudit ćemo čist obraz, spontanost, humor... Načinom rada želimo vratiti dostojanstvo medijima. I znamo da nećemo propasti.. A mozgali smo i vagali kako nazvati radio, pa su Švec i Peh rekli: “Kume, ti si osmislio “yammat”, uz tu se riječ vežu samo dobre stvari, ajmo onda s tim imenom”.

Tedeschi je stari prijatelj

I dok Švec domeće da će nuditi normalan program jer se danas upravo s nečim normalnim može iskočiti te da će im studio biti u Laubi, pitamo ga koliko je istine u tome da iza svega stoji Emil Tedeschi. A Švec uzvraća:

– Mi smo prijatelji. Znamo se 30 godina i on sa simpatijama gleda na ovaj naš projekt. No, iza ove priče smo samo Peh, Balen i ja, a Emil s tim nema ništa.

Komentara 6

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
23:52 02.10.2014.

Otišli ste jednom i neznam zašto se vraćate.

DU
Deleted user
13:59 04.10.2014.

Dali su svoje odavno. Ali ne znaju i ne žele raditi ništa drugo pa su se vratili u eter. Nek im slušanost presudi, možda ih neko i popuši. Makar u današnje vrijeme kad zahvaljujući internetu mogu slušati cijeli svijet ne znam šta bi mi se trebalo dogoditi da slušam njih.

SP
spremni0
10:11 06.10.2014.

još kukuriku otpada u eteru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije