Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužit će Grad Zagreb

Sve su platili, a vodu i asfalt nikad dobili

Stanari Hrvatskog Leskovca, portal
Borna Filic/PIXSELL
09.04.2013.
u 14:00

Za komunalni doprinos dali su 500 000 kuna,a pet godina poslije i dalje su bez infrastrukture

Legalno su dobili građevinske dozvole, sagradili kuće, već pet godina žive u svojim domovima, a još nisu dobili ni vodu ni asfalt. Komunalni doprinos stanare pet kuća u Ulici Hrvatski Leskovac koštao je oko pola milijuna kuna, a sada zbog svega namjeravaju tužiti Grad u čiji su proračun uplatili svoj novac.

 “Legalno se ne isplati”

- Svi redom smo platili koliko se od nas tražilo. Izvadili svu potrebnu dokumentaciju i danas, pet godina nakon što smo se uselili, nemamo ništa – ogorčen je vlasnik Daniel Gradečak.

 Da se legalno ne isplati, kažu, uvjerili su se. Prema novoj odluci o plaćanju komunalnog doprinosa, umjesto 80 tisuća kuna po stanovniku, platili bi, kažu, samo 20-ak pa bi najradije da su ilegalno gradili.

– Nikada nismo dobili ono što smo platili. Da sada plaćamo komunalni doprinos, platili bismo tri puta manje. Gradonačelnik obećava puno toga, pa bi bilo najbolje da i mi imamo status ilegalnih. Možda bismo napokon dobili vodu i asfalt u ulici, odnosno ono što smo platili – dodao je Gradaček. U ulici ima devetero male djece koja su za vrijeme kiša prisiljena hodati po blatu i vodi, a kada ih snijeg zatrpa, ralicu mole da im počisti.

Satelitska naselja

– Nevjerojatno je to kako nas tretiraju kao građane drugog reda. U 21. stoljeću mi smo prisiljeni donositi vodu i piti iz aparata. Onom iz bunara se kupamo, no nije sigurna za piće – kazao je stanar Svedrag Vrdoljak. Jedino rješenje vide u tužbi protiv Grada, što će i učiniti.

– Namjera nam je tražiti svoj novac natrag i tužiti Grad. Neka nam vrate što smo platili, mi ćemo sami sebi dovesti i vodu i asfaltirati put – dodao je stanar Darko Batur.

Da je pokretanje parnice protiv Grada jedino efikasno sredstvo smatra i Ivan Jurković, dopredsjednik Mjesnog odbora Hrvatskog Leskovca, koji i sam ima isti problem.

– Mi nismo prigradska naselja, nego satelitska naselja i trebalo bi nas tako tretirati. Grad mora shvatiti da takva naselja postoje i tako nas tretirati, odnosno ispuniti svoje obveze prema nama – kazao je Jurković.

A stanovnicima je gradonačelnik Milan Bandić poručio:

- Radovi na uređenju prometnica i odvodnji u Hrvatskom Leskovcu počet će na ljeto. Na jesen očekujemo prvi val prihoda od komunalnog doprinosa i od tog novca nastavljamo uređivati grad.

>>Montažna škola deset puta jeftinija od klasične gradnje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije