Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operni tenor Tvrtko Stipić

Sve sam note za starogradske šlagere koje ću otpjevati u Komediji našao na Britancu

15.11.2016., Hrvatsko narodno kazaliste, Zagreb - Tenor Tvrtko Stipic organizira koncert starogradskih pjesama. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL
16.11.2016.
u 10:26

Na koncertu koji će se održati 20. studenog izvodit će vječne hitove poput "Na povratak tvoj čekam", "Piši mi" i "Kaži zašto me ostavi"

Operni tenor HNK Tvrtko Stipić imao je 18 godina kad je u ruke primio ploču nekad popularnog šansonijera Andrije Konca.

I odmah se zaljubio u starogradske šlagere. Životni put odnio ga je u klasične vode, no ljubav prema toj vrsti umjetnosti nije jenjavala. Pa je sredinom ove godine pjesme koje svi prepoznaju već na prvim taktovima odlučio “oteti zaboravu” i zabilježio ih na debitantskom CD-u “Živjeti”. A sada u Gradskom kazalištu Komedija priprema i koncert najpopularnijih šlagera nastalih između dva svjetska rata pa sve do 1950-ih godina. Nazvan je “Tvrtko Stipić pjeva za Zagreb” pa će u nedjelju, 20. studenog u 19.30 sati u svom aranžmanu otpjevati čitav niz vječnih pjesama – “Na povratak tvoj čekam”, “Piši mi”, “Kaži zašto me ostavi”, “Hvala ti srce”, “Najljepša si ti” i “Živjeti”... Pratit će ga Paganini band i Tango Appasionato.

– Većina je tih pjesama opjevana u najzagrebačkijem filmu “Tko pjeva zlo ne misli”, koji je dio zagrebačke kulture. Upravo mi je taj film dao ideju da pjesme snimim kako bi ostale zapisane za mlađe generacije – kaže Tvrtko Stipić koji je studirao u Beču. Nekad je pjevao u Komediji, a sada je član opere HNK, i to još od 2004.

– Sve note za pjesme pronašao sam na sajmu antikviteta na Britancu. Čak imam i “svoje” preprodavače koji mi uvijek sačuvaju note – ističe Tvrtko Stipić kojem podršku daju i supruga, balerina Tina, te 15-godišnja kći Tena. Ulaznice koštaju 50 kuna, mogu se kupiti na blagajni Komedije.

Komentara 1

OK
okus
13:09 16.11.2016.

Sad ce moci kupiti kapljice bandidove fontane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije