Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja s Vladom

Švaljek na udaru kritika jer se nije savjetovala

19.02.2015., Zagreb - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic  potpisao je danas u Banskim dvorima  Sporazum za ublazavanje financijskih poteskoca odredjenog dijela gradjana koji su ovrsenici u postupcima prisilne naplate trazbina male vrijed
21.01.2015.
u 11:00

Otpis dugova građanima, što je dogovorila s Vladom, tiče se ne samo Grada nego i Holdinga, koji ne može opraštati dugove za režije

Odluku zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek da s Vladom potpiše sporazum za ublažavanje financijskih teškoća građana slabijeg imovinskog stanja nisu dobro prihvatili svi njezini politički partneri. S njima se prije potpisivanja nije konzultirala, a otpis je dodatno osjetljiv jer se ne tiče samo Grada nego i Zagrebačkog holdinga, trgovačkog društva za koje se trenutačno traži novo vodstvo koje bi ga, prema najavi Švaljek i predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora, trebalo voditi isključivo po stručnim smjernicama, bez miješanja politike. Većina dugova odnosi se na komunalnu naknadu, koja je u ingerenciji Grada, te vodu, plin, pričuvu i čistoću koji su u nadležnosti Holdinga.

– Kao člana Nadzornog odbora Holdinga, brine me otpis dugova za koji smo saznali iz novina. Ne znamo detalje o tome, no Holding je trgovačko društvo i nema mogućnost opraštanja dugova osim ako će mu Grad nadoknaditi taj novac. Uz to, za otpis dugova trebamo i suglasnost Gradske skupštine – kazao je gradski zastupnik Davor Štern.

Kosor drži da je jednokratni otpis dugova kao mjera socijalne politike dobra, a S. Švaljek sa Skupštinom se, kaže, o svom potezu nije konzultirala.

– Kao jednokratna metoda, otpis je u redu, ali to ne smije biti poruka građanima da ne trebaju plaćati račune, jer imamo građane, primjerice umirovljenike, koji imaju mala primanja, a račune plaćaju na vrijeme – kaže Kosor. Iz Grada nam nisu odgovorili postoji li procjena koliki će biti iznos oproštenih dugova i hoće li Grad Holdingu nadoknaditi iznos.

Komentara 2

Avatar Azriel
Azriel
06:00 22.01.2015.

javila se firma lažnih diploma. A Kosira kaj se tiče, salonski neoliberal.

KO
komentatorv3
12:17 21.01.2015.

sandra, otfikari kosora, njemu nije za vjerovat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije