Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Tepeš (HSP AS):

Švaljek, morate dati ostavku jer nemate politički legitimitet!

Sandra Švaljek
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
02.12.2014.
u 10:54

Zbog predsjednika Vlade Zorana Milanovića gradski je proračun ostao bez 780 milijuna kuna – rekao je Darinko Kosor

– Mogućnost da komuniciram s gradonačelnikom Milanom Bandićem teoretska je, ali ja je nisam koristila. Sve obveze funkcije koju sam preuzela obavljam samostalno, bez savjeta gradonačelnika – poručila je za trajanja aktualnog sata Gradske skupštine dogradonačelnica Sandra Švaljek.

Odgovor je to na pitanje koje joj je uputio zastupnik HSP-a Ante Starčević Ivan Tepeš, poručivši joj ujedno da zbog nedostatka političkog legitimiteta treba podnijeti ostavku, a da se u Gradu Zagrebu trebaju se raspisati novi izbori.

– Građani su birali Milana Bandića i njegov osebujni stil vladanja stoga vi nemate politički kredibilitet. Uostalom, ovdje na Skupštini ne vidim stolicu namijenjenu gradonačelniku Bandiću, a on je i dalje gradonačelnik – poručio je Tepeš.

– Kao dogradonačelnica, osoba koja se na to mjesto kandidirala na izborima, stekla sam legitimitet za obavljanje ovoga posla – poručila je Švaljek.

Naglasila je kako je od Županijskog suda dobila rješenje u kojem je informirana o dvije mjere opreza izrečene gradonačelniku Bandiću.

– U tom rješenju izričito je navedeno da ja sada obavljam sve funkcije grada – jasna je bila Švaljek.

Komentara 9

NO
nonasur
14:11 02.12.2014.

Smanjenje poreza na dohodak je apsolutno ispravan potez. Ali to nije dovoljno. Potrebno je još i UKINUTI PRIREZ jer ne želimo da nesposobni i nepošteni političari raspolažu našim novcem.

MA
maki
12:51 02.12.2014.

Čemu služi zamjenik gradonačelnika nego da mijenja gradonačelinika kad ga nema. Bandić je na godišnjem do daljnjega i neka odmara, a treba podržati zamjenicu Švaljek.

ZG
zgblabla
11:50 02.12.2014.

vi HSP-ovci ste kao "mokre gače"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije