Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Svađa oko žičare, Bandić SDP-ovcu: Javi se kad napraviš tri kućice za pse

Bandić je zastupnicima najavio da će u roku deset minuta dobiti pisanim putem usporedbu svih tehničkih karakteristika sljemenske žičare i troškova sa žičarom Matterhorn
24. siječnja 2019. u 11:35 21 komentara 2383 prikaza
Gradska skupština
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

SDP-ov zastupnik Matej Mišić danas je na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine prozvao gradonačelnika Milana Bandića jer je potpisao ugovor za sljemensku žičaru bez osiguranih sredstava u proračunu.

Milan Bandić bagerist Položio je ispit Bandić kao bagerist čak trinaest godina mlađi

Mišić je upozorio da sljemenska žičara košta 10.000 eura po metru, dok je jedna od najmodernijih žičara u Val-d'Isèreu stajala 6500 eura po metru, a crnogorska svega 2400 eura po metru.

Sljemenska žičara skuplja od žičare Matterhorn

Podsjetio je kako je izgradnja švicarske žičare Matterhorn stajala 340 milijuna kuna, dok će izgradnja buduće sljemenske žičare s PDV-om koštati 375 milijuna kuna.

"Izglasali ste proračun po kojem je iznos namijenjen za žičaru u ovoj godini 29 milijuna kuna, a projekcija za 2020. je 50 milijuna kuna. To je 79 milijuna od 375 milijuna kuna. Koja je uloga Gradske skupštine ako potpisujete sporazume za koje nemate osigurana sredstva u proračunu", upitao je Mišić Bandića.

Bandić je zastupnicima najavio da će u roku deset minuta dobiti pisanim putem usporedbu svih tehničkih karakteristika sljemenske žičare i troškova sa žičarom Matterhorn.

Bandić žičara Sljemenska žičara Za manje od 2 godine moći će se žičarom na Sljeme

"Naša je žičara kilometar dulja i stoji 15 milijuna eura, a njihova je kilometar kraća i košta 14 milijuna eura. Sve ostalo su troškovi koje ta žičara nema, a naša ima", rekao je Bandić dodavši da će sredstva biti osigurana rebalansiranjem proračuna, što on može uvijek predložiti.

Mišić ga je ponovno podsjetio da sredstava u proračunu nema i da Skupština može odbiti rebalans."Kome će se uzeti 300 milijuna kuna? Ili ćemo se opet zaduživati? Ovo je maksimalno neozbiljno. Potpisali ste ugovor bez osiguranih sredstava", poručio je Mišić.

Bandić mu je odgovorio da je on u skoro 19 godina koliko vodi Zagreb napravio više projekata nego je Mišić vidio "pesjih kućica", dodavši da mu se javi "kad napravi tri kućice za pse".

Marić i Bandić potpisali ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Najveći projekt Marić i Bandić potpisali ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare

Ne može ravnopravnost dama biti veća od ravnopravnosti muškaraca

SDP-ova gradska zastupnica Vesna Nađ podsjetila je na seksističke plakate u ZET-ovim tramvajima te gradonačelnika prozvala da je neprimjerenim seksističkim izjavama prema novinarkama, koje je nazvao "vranama koje grakću", pružio loš primjer mladim sugrađanima, najviše srednjoškolcima.

Bandić joj je odgovorio da ne grakću samo dame, nego i muškarci, pa ne može ravnopravnost dama biti veća od ravnopravnosti muškaraca.

"Ja se neću uvrijediti ako stvarno grakćem i ako mi netko kaže da grakćem. Ali ako ozbiljno govorim onda mi ne može govoriti da grakćem. Ne može ravnopravnost dama biti veća od ravnopravnosti muškaraca", kazao je Bandić.

Bandićevi najotkačeniji videi

 

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Zašto je važno koliko će žičara koštati? Ako naš Veliki Voljeni Vođa, otac i osnivač Zagreba, staratelj sviju nas kaže da će koštati i deset milijardi, s radošću moramo prihvatiti njegove riječi i poticati ga da povisi prirez ne bi ... prikaži još! li svoj grad u kojem imamo čast živjeti s njim prostorno razvio do Pariza, Beča, Budimpešte, Istanbula, Kutine i južnih krških planina. Budimo složni, ne zamarajmo našeg Velikog Voljeng Vođu besmislicama i prionimo poslu gradeći svaku njegovu infrastrukturnu misao bez obzira na cijenu. Mi smo samo prolazni na ovome svijetu, naš je Veliki Voljeni Vođa, koji komunicira izravno s Bogom, već sada nadišao i samo Vrijeme.

 • Avatar Alan Ford
  Alan Ford:

  Sa Zagrebačkim budžetom je Bandić već mogao napraviti žičaru i to od Zagreba do Matterhorna.

 • okolo:

  sve donedavno oporba i oni koji milana ne podnose su se sprdali s milanom i pitali ga gdje je žičarA... ljudina i demokrat kakav jest, milan im ispuni želju, ali opet im nepaše...još sto izbora ce mile dobit s ovakvom ... prikaži još!m oporbom i politikantima tipa...nedamo magnoliju i slično