Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da se ne zaboravi

Sutra obilježavanje godišnjice gladovanja radnica Kamenskog

kamensko, povorka (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
19.09.2011.
u 11:05

Cilj je podsjetiti državni vrh na našu svakodnevnu patnju i preživljavanje, želimo da znaju da smo tu i sada kad se hvale svojim uspjesima pred početak predizborne kampanje, izjavila je Đurđa Krnjak, bivša radnica ove tekstilne tvornice

U spomen na napore koje su uložile u očuvanje radnih mjesta u bivšoj tvornici tekstila "Kamensko", zbog čega su počele i štrajk glađu, tristotinjak nekadašnjih radnica okupit će se sutra u 17 sati na Trgu Francuske Republike. U štrajk glađu te nebrojene mirne prosvjede radnice nekad poznate zagrebačke tekstilne tvornice "Kamensko"  krenule su u namjeri ishođenja isplate zaostalih plaća koje su se kretale od dvije do dvije i pol tisuća kuna. Sada je, s propašću njihove tvornice, većina radnica na Zavodu za zapošljavanje, a tek rijetke uspjele su pronaći novo radno mjesto.

– Sutrašnjim okupljanjem cilj nam je podsjetiti državni vrh na nas, na našu svakodnevnu patnju i preživljavanje, želimo da znaju da smo tu i sada kad se hvale svojim uspjesima pred početak predizborne kampanje, neka se sjete "uspjeha" oko Kamenskog – izjavila je Đurđa Krnjak, bivša radnica ove tekstilne tvornice koja se danas kao i većina njezinih bivših kolegica nalazi u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Prošla je godina dana, a ništa se nije promijenilo, prozvala je Krnjak dodajući da većina bivših radnica Kamenskog sada preživljava radeći na crno, najčešće čišćenjem.

Nije to samo naša sudbina, svakoga dana svjedočimo novim otkazima i gašenju radnih mjesta, a kada imate više od pedeset godina, šanse za novi posao zaista su nikakve, opisuje svakodnevicu radnika u tekstilnoj industriji Đurđa Krnjak.

Na sutrašnjem mirnom okupljanju u popodnevnim satima, uz bivše radnice zagrebačke tvornice, očekuje se i dolazak građana Zagreba, koji su otvoreno i često iskazivali potporu bivšim radnicama Kamenskog.

 

 

Komentara 2

Avatar Niškorist
Niškorist
13:57 19.09.2011.

Sad bu Vas Jadranka primila i sve vam obečaća ?

OB
-obrisani-
18:47 14.10.2011.

Vec sam i zaboravila da je nekad postojao i \"NIK\", \"Nasa Moda\", \"Nada Dimic\"... Mi i ne znamo KOLIKO je obitelji upropasteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije