Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODIŠNJA TRADICIJA

Sutra je Norijada, pripremite se na kaos u centru Zagreba: ZET će preusmjeriti tramvaje i autobuse, evo detalja

Zagreb: Norijada na  Trgu bana Josipa Jelačića
Sanjin Strukic/PIXSELL
23.05.2024.
u 10:34

Povorka s Trga bana Jelačića prema Bundeku kreće u 12. Za to vrijeme doći će do privremenog prekida tramvajskog i autobusnog prometa na toj trasi.

Grad Zagreb i ove godine organizira proslavu u povodu obilježavanja završetka nastave srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda zagrebačkih srednjih škola - Dan zagrebačkih maturanata - u petak, 24. svibnja 2024. godine. 

Za onaj dio maturanata koji će se okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića bit će organizirana povorka do parka Bundek u pratnji nadležnih službi. Povorka s Trga bana Josipa Jelačića prema parku Bundek krenut će u 12.00 sati.

Trasa dolaska na Bundek s Trga bana Jelačića: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. Povorku će pratiti ekipa hitne pomoći, prometna policija i zaštitari.

Iz ZET-a su javili da će Norijada preusmjeriti trase tramvaja tog dana pa su poslali i posebne detalje. U petak 24. svibnja, od 11 do 13 sati, daklem, u primjeni će biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa. Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone, dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija. 

Od 11 do 12 sati bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12.15 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12.25 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Od 12.10 do 13 sati očekuje se i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti-istok i Sopot.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
20:39 23.05.2024.

Djeca nisu svjesna da slave pocetak kraja!!! Nema lijepseg doba od srednje skole. Ekipa, nisi doma, ludujes a mislis da si pametan. Nemas pojma o zivotu, roditelji se o svemu brinu. Mrak. Sto bih dao da se mogu vratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije