Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska uprava

Sutra isplata pomoći zagrebačkim umirovljenicima

mirovina
PIXSELL
15.06.2010.
u 09:48

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kn, a umirovljenici III. skupine na 200 kn pomoći.

Novčana pomoć umirovljenicima koju isplaćuje Grad Zagreb za mjesec lipanj 2010. od sutra će se moći podići na šalterima Hrvatske pošte. Ujedno iz gradskih službi obavještavaju da umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu, mogu je podići do srijede, 30 lipnja 2010.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1500 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine: I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kn mjesečno, II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200 kn mjesečno,  III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.500 kn mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300 kn, a umirovljenici III. skupine na 200 kn pomoći.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije