Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEXTBIKE

Sustav javnih bicikala ima deset novih privremenih stanica gdje se mogu unajmiti i vraćati

Privremene stanice za bicikle
Foto: Netbike
1/2
28.04.2020.
u 09:34

Grad Zagreb to je odobrio kako bi bicikli postali što dostupniji građanima.

Na Langovu trgu, kraj Hrvatske narodne banke na Trgu hrvatskih velikana, pored Akademije dramskih umjetnosti, kraj TŽV- a Gredelj na Strojarskoj cesti, na Autobusnom kolodvoru i tržnici Trešnjevka. Na zapadnoj strani grada u Prečkom te na Ljubljanici, a na istočnoj u Dubravi i u Novom Zagrebu kraj Velesajma. Deset je ovo novih lokacija privremenih Nextbike postaja kao nadogradnja postojećih parkirališnih biciklističkih stanica u gradu. Te će se stanice koristiti za unajmljivanje i vraćanje javnih gradskih bicikala kako bi se usred ove epidemije koronavirusa i mjera socijalnog distanciranja, potaknulo građane da što više koriste upravo bicikle.

Grad Zagreb, inače, to je odobrio kako bi bicikli postali što dostupniji građanima.

„Doba vezano uz aktualni koronavirus ne mora nužno ostaviti samo negativne posljedice na naše društvo. Otvara se prostor za širenje svijesti o dijeljenju javnog bicikla i okretanju pedala za održiviju mobilnost, gradove i budućnost. Socijalna distanca javnom će prijevozu predstavljati izazov. Zato je bicikl pametna te zdrava, ako ne i najsigurnija, alternativa koja će, vjerujem, u vremenima koja slijede, potaknuti i drugačiju organizaciju većih i širih javnih površina u korist biciklista za jednostavnije kretanje gradovima. Naš model naslanja se na koncept i u svijetu sve šire prihvaćenu ekonomiju dijeljenja u kojoj za korištenje nije neophodno posjedovanje“, kazao je Ante Gustin, direktor Sustava javnih bicikala.

Foto: Netbike

Bicikli se unajmljuju putem aplikacije koja osigurava dodatnu sigurnost i zaštitu zdravlja korisnika jer je za korištenje usluge potreban samo pametni telefon. Svim su građanima sljedećih mjesec dana osigurana dva sata besplatne vožnje unosom koda ZG2020 u mobilnu aplikaciju. Time se građane želi potaknuti da isprobaju javne bicikle i istraže prednosti ove izolacije u pokretu. Dovoljno je preuzeti aplikaciju Nextbike, aktivirati račun i unijeti kod ZG2020 ili se javiti na e-adresu info@nexbike.hr.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije