Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Suradnja počinje na kavama: Ponovno će se naći Bandić i Čačić

Zagrebački gradonačelnik ponavlja da želi biti "gradonačelnik Hrvatske" i kako se javnosti ne tiče s kim pije kave, pa tako ni je li dosad bio ili nije s Radimirom Čačićem, jer se govori da njih dvojica pripremaju pakt za parlamentarne izbore. Obećao je da će Grad Zagreb od Vlade preuzeti posrnuli Imunološki zavod i za to će izdvojiti do 15 milijuna eura u dvije godine
10. siječnja 2014. u 10:18 7 komentara 1403 prikaza
Bandić i Čačić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik sve više neskriveno pokazuje koji mu je sljedeći korak, ali tko će mu asistirati na tom putu, čini se, i dalje krije kao zmija noge. Potvrdio je to i u razgovoru za 24sata TV, kazavši da je njegova stvar je li se sastao s Radimirom Čačićem, o čemu se danima špekulira.

Bandić tako ne želi obavještavati s kim se sastaje na kavama, ali ne kaže da s njim ne bi surađivao.

mile Želi u Banske dvore Bandić partnere vidi u Gabriću, Čačiću pa čak i Glavašu

– Želim Čačiću da što prije izađe iz zatvora, to mi je najvažnije. Ako se on javi za kavu kada dođe za vikend u Zagreb, ja ću se rado odazvati – reče Bandić, koji je ovoga tjedna već sjeo sa šefovima dvaju parlamentarnih stranaka.

Je li to bio Branko Hrg, Dragutin Lesar, možda Mirela Holy, Vesna Pusić, da nisu Željko Kerum, Tomislav Karamarko, don Ivan Grubišić... može se samo nagađati.

Kao što je spomenuo ovih dana, Bandić se vidi ne kao premijer Hrvatske, nasljednik Zorana Milanovića, već njen "gradonačelnik", i vjeruje da bio u tome bio dobar, s obzirom na to da je svoj dobar rad već, kako kaže, demonstrirao u glavnom gradu, kao jedan od najboljih gradonačelnika uz Većeslava Holjevca.

Bandić je obećao i da će Grad Zagreb od Vlade, kao vlasnika te ustanove, preuzeti Imunološki zavod, koji je otišao u stečaj i čijih bi se 200-tinjak zaposlenika moglo naći na ulici.

– Osim proširenja djelatnosti, Zagreb u sljedeće dvije godine u Zavod namjerava uložiti 10 do 15 milijuna eura kako bi ta ustanova sa 120-godišnjom tradicijom postala visokoprofitabilna tvrtka – poručio je Bandić.

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar SheriffWoody
  SheriffWoody:

  Neka Čačić nepravi nešto po čemu će ga Hrvati pamtiti po dobrome. Neka uništi interesno-mafijašku organizaciju zvanu HNS.

 • Masni_brkovi:

  Ako će od Imunološkog zavoda napraviti profitabilnu tvrtku kao što je to napravio od Holdinga onda jao si ga nama

 • Avatar tituš
  tituš:

  Ovo i nije tako loše udruživanje, jednim udarcem smaknuti ćemo dvije buhe! Predlažem da im se pridruže još neke buhe, kokoši, stjenice, mravi, žohari, pjetli, zeleni, sa hrvatske političke scene i iz tog lijevog spektra, autonomaši i regionalci, k njima ... prikaži još! mogu i oni koji misle da su domoljubne orjentacije s desnog spektra, a proizišli iz udbaško-kosovske i partijske provinijencije, kako bi rezultat bio progresivno višestruko multipliciran, a Hrvatska konačno oslobođena!