Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polusatne karte u gorici

Super, da su bar izbori svake godine!

01.03.2017., Velika Gorica - Anketa povodom uvodjenja karata ZET-a koje kostaju cetiri kune. DKS_56151892 Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
02.03.2017.
u 14:30

Od jučer se jeftinije voze Velikogoričani, ali i stanovnici Zaprešića te općina Klinča Sela, Bistra, Stupnik i Luka

Da su barem izbori svake godine – kroz su smijeh komentirali jučer Velikogoričani, dok su s kioska odlazili s ružičastim, polusatnim ZET-ovim kartama za četiri kune. Jeftino se sad vozi i u njihovu gradu, kažu u Gorici, u kojoj su do posljednjeg dana mislili kako će ružičasta karta postojati samo ako je gledaju kroz ružičaste naočale.

Neki zaboravili

– A kakvu bih kupila, nego polusatnu. U busevima na našem području nije se tako lako švercati kao u onima koji voze u Zagrebu, pa kartu uvijek morate kupiti, jednostavno je vozači traže – objasnila je jučer Mischell Rončak, kojoj će se, kaže, dnevna ušteda od 12 kuna na kraju mjeseca dobro vidjeti na kućnom budžetu. A ne bi li se Goričani sjetili kako upravo 1. ožujka i oni ZET-om mogu putovati jeftinije, na svakoj nadstrešnici tamošnjeg kolodvora izvješeni su plakati na kojima to piše. Ipak, bilo je i onih koji su i to previdjeli.

– Ma ne pitajte me ništa. Zaboravila sam da je prvi dan s novim kartama i već kupila dvije po deset kuna. Ali dobro, bar ću malo ZET-u olakšati gubitak – kroz smijeh je rekla Maša Kirin, koja smatra kako se stanovnicima Zagrebačke županije, na čijem teritoriju ZET obavlja javni prijevoz, još više moglo “ići naruku”. I dalje je riječ o dvije zone, kaže M. Kirin, pa u Velikom Polju, bez obzira na to što još uvijek vrijedi jedna polusatna karta, mora “štancati” drugu.

– Područje Velike Gorice jedna je zona, a Zagreb je druga. Tako da nam do Zagreba trebaju dvije ružičaste karte i dvije za natrag. A komotno bi se put mogao obaviti s dvije ukupno, samo da je tako dopušteno – objasnila je Goričanka koja je među 9500 onih koji svakodnevno putuju u Zagreb na posao. Buniti se, međutim, neće pretjerano jer i dalje joj je jeftinije za put u metropolu dati 16, nego 40 kuna. Iako joj je, kako kaže, nadomak kuće. Ono što se, međutim, neće mijenjati, cijene su pokaza jer, kako su već ranije rekli iz ZET-a, s njima se neograničeno može voziti 24 sata dnevno te su prema tome i formirane tarife cijena.

Hoće li ih platiti više?

– Imam pokaz i besplatan je, kao i svim Goričanima koji idu u školu u Zagreb. Dio nam plaća Grad, a dio Ministarstvo – rekao je Vilim Umičević. Podsjetimo, od jučer se za četiri kune mogu, osim Zagrepčana, koji ružičaste karte na kioscima mogu kupiti od 1. veljače, voziti Velikogoričani, ali i stanovnici s područja Zaprešića te općina Bistra, Luka, Klinča Sela i Stupnik.

– Zasad je to super, samo se bojim da mi te svoje karte u konačnici ne platimo puno više od onih skupih od deset kuna – skeptični su prema ružičastom ipak jučer bili neki Goričani.

Komentara 3

KR
kresimirn
18:06 02.03.2017.

bolje je pitati sto su ljudi placali do sada ?

Avatar Pravednik80
Pravednik80
21:07 02.03.2017.

Valja uzeti u obzir da su karte nekada, ne tako davno koštale upravo 4 kn. Poskupljivale su s gorivom, ali nikada im cijena nije padala. Ovo je naravno predizborni trik, a u stvari realna cijena. No treba holding podmiriti plaće svim svojim uhljebima...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
19:38 02.03.2017.

Ako je ljudima iz zagrebačke zupanije prijevoz skup - onda neka traze svoje gradonacelnike i seoske poglavice da im uvedu 18% prireza (kao sto ja placam u ZG), pa ce im i karte biti jeftinije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije