Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci o Tomaševiću

Sud ruši Tomaševića? 'Ovo su drastični rezovi, dvije stvari su jako problematične'

Održana 5. sjednica Skupštine Grada Zagreba
Marko Lukunic/PIXSELL
09.11.2021.
u 08:52

Odlukom zagrebačkih vlasti da ukinu naknadu od 4850 kuna koju je 5800 roditelja odgojitelja troje i više djece primalo do 15. godine života najmlađeg djeteta, te drastično srežu naknade za rođenje trećeg djeteta očito će se baviti Ustavni sud. Oporba kao i demografi slažu se da je riječ o antidemografskim mjerama. Danijela Dolenec ukidanje mjere roditelj odgojitelj za 5800 roditelja opravdava time da mjera nije polučila demografski učinak, a velik je trošak za proračun, te da žene isključuje s tržišta rada i djecu iz vrtića

Komentara 58

KE
Kennocha
09:40 09.11.2021.

1. Treba ukinuti 90% socijalnih mjera koje vrijede trenutno u Hrvatskoj, jer pogoduju samo neradnicima i onima koji žive na grbači svih nas koji radimo. 2. Povećati minimalnu plaću ne na ovih 3.500 kn nego na 6.500 - 7.000 kn i na taj način smanjiti siromaštvo, a samim time i potrebu za socijalnim mjerama. 3. Reorganizirati cijelokupnu socijalu tako da ostane samo stvarno potrebna i definitivno ukinuti sve privilegirane skupine ljudi koji imaju pravo na besplatno ovo i ono, dok većina grbi do 65 godine i na kraju dobe crkavicu od penzije. Sve ovo do samo pokazuje da se u Hrvatskoj dobro živi samo od nerada, da privilegirani neradnik imaju više prava od zaposlenih, da djeca "privilegiranih" uvijek imaju prednost u odnosu na djecu čiji roditelji sve snose sami, što sve skupa stvara krivu percepciju života jer će ti isti koji danas koriste te mjere kao djeca, sutra to raditi sa svojom vlastitom.

Avatar southman
southman
09:20 09.11.2021.

Sve ukinuti i lovu dati udrugama za istraživanje ruda i gubljenje vremena !

Avatar grbadeva
grbadeva
09:29 09.11.2021.

Zašto se zagovaratelji ukidanja ne odreknu subvencija za vrtić, a ona je 2000 kn po djetetu, zašto se ne odreknu porodiljnog dopusta od godinu dana, zašto se ne odreknu besplatnog studiarnja koje plaćaju svi, i oni sa djecom studentima, i oni bez kojih je znatno više, zašto se ne odreknu dječjeg doplatka? Lako je biti za ukidanje tuđih prava i benefita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?