Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zaprešić i Tehničko veleučilište dobivaju studentske menze

Ministarstvo obrazovanja najavilo da će restorane otvoriti do 1. travnja
05. veljače 2015. u 09:43 3 komentara 1351 prikaza
04.04.2013. Rijeka - Studentski restoran u sveucilisnom Kampusu na Trsatu. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell

Tri nova studentska restorana do 1. travnja trebala bi biti na raspolaganju studentima u Bjelovaru, Zaprešiću i Zagrebu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je novac za menze u Visokoj tehničkoj školi Bjelovar, na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću i na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Kako su objasnili iz Ministarstva, riječ je o lokacijama na kojima studenti dosad nisu mogli koristiti uslugu restorana studentske prehrane jer takvi restorani u Zaprešiću, Bjelovaru i na lokaciji Elektrotehničkog odjela Tehničkog veleučilišta u Zagrebu jednostavno ne postoje. Na redu je raspisivanje poziva za potencijalne davatelje usluga studentske prehrane, a iz Ministarstva ne isključuju da bi se za davanje usluge mogao javiti Studentski centar. Dogodi li se to, kažu, SC će imati i prednost.

Da će se otvoriti studentski restoran u Zaprešiću, govori se već neko vrijeme, rekao je tamošnji gradonačelnik Željko Turk.

– Ideja je to koja već dulje postoji, a bilo je govora o tome da će se menza otvoriti najesen. Bude li to zaista u ovom kraćem roku, već početkom travnja, još i bolje – rekao je Turk, u čijem je gradu trenutačno više od dvije tisuće studenata.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • vrbaZG:

    Na veleučilištu Baltazar već godinama postoji prostor predviđen za menzu, šteta je da je toliko godina trebalo da ga se počne koristiti... ali bolje ikad nego nikad...

  • Tihi:

    Dobro je da se ne počnemo hvaliti i da će to selo """dobiti"" i osnovnu školu..

  • Samoborka:

    Kad ce Zapresic napraviti trznicu kao ova u Dupcu ?