Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Studenti traže otkaz za dekana Filozofskog fakulteta

– Znamo da dekan Boras negira cijelu nemilu situaciju, ali ne samo da smo joj svjedočili, nego i djevojka ima liječničku potvrdu o ozljedi – poručila je njezina kolegica s Filozofskog fakulteta.
25. listopada 2011. u 10:33 26 komentara 5 prikaza
Damir Boras
Foto: Pixsell

– Kada jedan profesor nasrne na studenticu i to fizički, nije li to dovoljan dokaz da bi trebao prestati s radnim odnosom – komentirala je studentica Filozofskog fakulteta zadužena za davanje izjava medijima jučerašnju odluku Plenuma s koje se zatražio prekid radnog odnosa za dekana Filozofskog fakulteta Damira Borasa kao i ostavku na najvišu dužnost u toj visokoobrazovnoj instituciji.

– Ne tražimo samo da se povuče s mjesta dekana, nego da prestane i predavati – objasnili su studenti ogorčeni što je za jučerašnje blokade Filozofskog fakulteta nasrnuo na njihovu kolegicu koja je zbog toga, ističu, morala potražiti i liječničku pomoć.

– Znamo da dekan Boras negira cijelu nemilu situaciju, ali ne samo da smo joj svjedočili, nego i djevojka ima liječničku potvrdu o ozljedi – poručila je njezina kolegica s Filozofskog fakulteta.

Inače odluka o traženju prestanka radnog odnosa za Damira Borasa kao i smjene na čelnoj poziciji fakulteta izglasovana je na sinoćnjem Plenumu i zbog, kako navode, lažnih obećanja koje je davao vezano uz plaćanje školarine za više godine studija. Odlučeno je i da se nastavlja jučer započeta blokada administrativnog dijela Filozofskog fakulteta. Nastava se održava redovito i bez poteškoća.

Dekan danas nije bio raspoložen za davanje izjava za medije.

 

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Spezispezi:

  Mala simulantica sa šancovim ovratnikom neka se odmah upiše u neku partiju, ima perspektive i za HDZ i za SDP.

 • bez.komentara:

  Ljude se bore za svoj bolji položaj,ne kradu,ne ubijaju - ne vidim u čemu je problem! Da se svim borimo ne bi bilo neisplate plače,iskorištavanja...

 • Avatar DZvonimir@KNIN
  DZvonimir@KNIN:

  Stace nam jezik kad drzave nemamo?