Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje Solar Decathlon

Studenti se spremaju u Pariz, ali treba im još 400.000 kuna za put

Samoodrživa kuća Velesajam studenti
Foto: Privatna arhiva
27.05.2014.
u 09:55

Natjecat će se na Solar Decathlonu, a krajem godine kuću će smjestiti na kampusu Borongaj, gdje će služiti kao infocentar

Za manje od mjesec dana šest tegljača punih drvenih greda i staklenih ploha krenut će put Versaillesa.

Studenti s trinaest fakulteta Sveučilišta u Zagrebu tamo će složiti prvu samoodrživu studentsku kuću Concept Membrain. Bit će i jedini predstavnici iz cijele regije na međunarodnom natjecanju Solar Decathlon. No, još moraju prikupiti 400 tisuća kuna da bi do tamo stigli.

– Moramo dopremiti kuću, unajmiti njihove dizalice, skele, kranove – kaže voditelj projekta Hrvoje Nikola Vučemilo. Na jesen će kuću izložiti u blizini fontana ili na Tomislavovu trgu, a krajem godine bit će smještena na kampusu Borongaj, kao infocentar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije