Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naplata školarina

Studenti prosvjedovali ispred Ministarstva znanosti

studenti,
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.10.2011.
u 10:33

– Imam sve petice i jednu trojku i ljutita sam jer moram platiti šest tisuća kuna školarine koju si ne mogu priuštiti – ističe studentica.

Unatoč najavama ministra znanosti Radovana Fuchsa, premijerke Jadranke Kosor i nadležnih institucija da studenti koji redovito ispunjavaju svoje obveze neće plaćati studij, situacija je daleko od onoga što su nam obećali, poručilo je 25 studenata Filozofskog fakulteta te Fakulteta političkih znanosti na današnjoj simboličnoj prosvjednoj akciji ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Studenti su u akciji simboličnog imena "Obećanje ludom Radovane" podsjetili na priopćenje ministarstva od 30. ožujka ove godine da svi koji ispunjavaju svoje studijske obveze zadržavaju pravo besplatnog studiranja na višim godinama studija. No ogorčeni studenti tvrde da u praksi to nije tako.

 

– Sredinom prošlog tjedna, nakon što su počeli upisi, doznali smo za školarinu – kaže studentica Iva koja je na drugoj godini Filozofskog fakulteta.

– Imam sve petice i jednu trojku i ljutita sam jer moram platiti šest tisuća kuna školarine koju si ne mogu priuštiti – ističe.
Na drugoj godini Filozofskog fakulteta od 1100 studenata njih čak 500 ima slične probleme.
Na Fakultetu političkih znanosti 120 studenata redovito je ispunilo svoje akademske obveze, no ipak plaćaju od 300 do 4800 kuna školarine, požalili su se današnji prosvjednici.

Iz ministarstva su poručili da su prosvjednici na pogrešnoj adresi jer odluke o školarinama donose sami fakulteti.

Novi prosvjed ispred ministarstva s mnogo više nezadovoljnih sudionika studenti su najavili za petak.

Komentara 10

RS
roland_song
12:12 12.10.2011.

mozda ovi misle da bi radnici zeljezare sisak trebali financirati njihove bezvezne fakultete.

Avatar gadogadni
gadogadni
12:49 12.10.2011.

a na krivoj su adresi, a Fuchs je to sam tak ispalio u Ožujku, tek toliko da nešto kaže..kužim, prasci mali studentski...

OB
oblačić
11:05 12.10.2011.

Slažem se s štrajkom...al, kako je i napisano...ministrastvo zaista nema veze s tim..fakulteti sami odlučuju i donose odluke o tome...dakle, dragi studenti, mislim da bi se morali obratiti vlastitom dekanu, odnosno rektoru sveučilišta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije