Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed ide dalje

Studenti nastavljaju blokadu, pripremaju prosvjed 15. listopada

studenti
Patrik Macek/PIXSELL
06.10.2011.
u 09:33

Studenti su se u svom obraćanju javnosti osvrnuli i na 15. listopada kada su najavljeni globalni prosvjedi građana širom svijeta te najavili da će se i sami pridružiti ovoj inicijativi.

Blokada referade Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastavlja se i danas, a više riječi o prosvjednim aktivnostima, zbog nepoznanica u vezi s upisivanjem i plaćanjem druge godine studija, pojašnjeno je na današnjoj konferenciji za novinare studenata.

Na njoj su se studenti osvrnuti i na, kako ističu, netočne rang-ljestvice objavljene na stranici Filozofskog fakulteta te izjave ministra Fuchsa o cijeloj situaciji.

Studenti su se u svom obraćanju javnosti osvrnuli i na 15. listopada kada su najavljeni globalni prosvjedi građana širom svijeta. Najavili su potporu te mogućnost da se pridruže spomenutoj inicijativi izražavanja ogorčenja zato što su prava običnih ljudi ugrožena savezom između političara i velikih korporacija

Plenum podržava globalnu prosvjednu akciju, istaknuli su studenti.

- Po uzoru na Grčku, Španjolsku te SAD, pružamo podršku svi prosvjedima na svijetu.

Ujedno su podsjetili da je u utorak iduća sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu. Senat je donio odluka da nastava u ovoj akademskoj godini neće početi ako se prijedlozi zakona ne povuku. Zakoni još uvijek nisu povučeni, a nastava je počela. Plenum je za akciju povodom sjednice Senata Sveučilišta, najavili su studenti.

 

 

Komentara 11

NH
N-Hudy
11:38 06.10.2011.

...Zato nam se država i raspada zbog \"uspješnosti\" pregovora za stolom.

EL
elfenomeno77
11:46 06.10.2011.

studenti sa filozofskog fakulteta prije svih izbora krenu sa štrajkom!malo mi je to postalo sumljivo..

EL
elfenomeno77
11:24 06.10.2011.

prosvjedi nisu podobni niti u jednoj demokratskoj i civiliziranoj zemlji svijeta pa tako i kod nas,eventualne nesuglasice pottrebno je rijesiti pregovorima za stolom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije