Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nada za zdravlje

Studenti i đaci beskućnicima besplatno pregledali vid i darovali im naočale

11.05.2015., Zagreb - Veleuciliste Velika Gorica i TS Rudjer Boskovic organizirali su humanitarnu akciju za korisnike Doma nade.  U sklopu akcije 25 korisnika dobilo je besplatan pregled vida te ovisno o ostecenju vida naocale i stakla. Masa Gregurek.  Ph
12.05.2015.
u 12:48

Osim što su mlađi u praksi učili od starijih studenata, s učenicima zagrebačke Tehničke škole pomogli i štićenicima Doma nade

Beskućnici, njih 25, korisnici Doma nade, dnevnog boravka za beskućnike za područje Zagreba i Zagrebačke županije, jučer su mogli besplatno pregledati vid u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića, u okviru humanitarne akcije s tamošnjim učenicima.

Pregledavali su ih studenti 3. godine preddiplomskog studija očne optike s Veleučilišta Velika Gorica, a učenici Tehničke škole potom će im izraditi naočale, također potpuno besplatno. Stakalca i leće donirat će tvrtka Essilor.

Stručni suradnik na Velikogoričkom veleučilištu, Tomislav Mikulin istaknuo je kako je ova akcija prilika mlađim studentima da na licu mjesta uče od starijih kolega pregledavanje vida.

–Slične projekte radimo s udrugama dijabetičara, studentima u studentskim domovima i kod nas na fakultetu u Velikoj Gorici - rekao je Mikulin.

Optimalna cijena jednih dioptrijskih naočala je 600 kuna, ali mnogima je to prevelik trošak.

–Došla sam s majkom jer obje trebamo naočale. Moja dioptrija je -4, a samo pregled vida košta 100 kuna, plus još 600 kuna za okvir naočala, pa nam je ovo velika pomoć, na kojoj sam zahvalna i studentima i učenicima – priznala je Maša Gregurek, jedna od štićenica.

Za ovaj projekt zaslužan je i volonterski klub D.U.R. u Tehničkoj školi, a kako kaže voditeljica kluba Verica Stepić, cilj je da učenici kroz rad postanu socijalno osjetljiviji i time bolji ljudi.

Beskućnici će naočale dobiti na Danu otvorenih vrata škole 25. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije