Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolja zaštita imovine

Stroga kontrola u Novom Jelkovcu nadzirat će stanare mjesec dana

Sopnica Jelkovec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
02.02.2014.
u 16:48

Ilegalci će se iseliti - mirnim putem ili će biti izbačeni

Točno trideset dana bit će dovoljno posebnoj kontroli koja ovih dana izlazi na teren kako bi provjerila sve korisnike stanova u Novom Jelkovcu. Kontrolori će tako pozvoniti na vrata 1343 stana, koliko ih je dano na korištenje na toj lokaciji, kako bi se spriječilo ilegalno useljavanje, sve češće provale, ali i spriječilo stjecanje imovinske koristi onih koji su stanove dobili na korištenje, a sada ih daju u najam.

Tek onda kada posebna kontrola utvrdi prekršitelje, imena onih koji su zloupotrijebili prava i oglušili se na ugovorne obveze objavit će se javno. Ipak, osim javne sramote i oduzimanja prava boravka u gradskom stanu, takve građane ne može se, primjerice, natjerati da u gradski proračun vrate protupravno stečenu imovinsku korist.

– Moguće je jedino otkazati im ugovor o najmu stana i zatražiti vraćanje stana u posjed Gradu Zagrebu te ako osoba to ne učini u mirnom postupku, pokreće se ovršni postupak radi predaje stana u posjed Gradu Zagrebu slobodnog od osoba i stvari – poručila je Jasminka Lukač, pročelnica imovinskopravnih poslova.

U Novom Jelkovcu 800 je stanova koje koriste najmoprimci kojima je stan dan u najam na određeno vrijeme sa zaštićenom najamninom, a koji svoj boravak u gradskome stanu plaćaju 2,70 kuna po četvornom metru.

Iako se provodi kontrola i uvodi red u korištenje gradskih stanova, već je poznato kako će se novi natječaj za davanje u najam preostalih javno najamnih stanova raspisati u svibnju.

Kada stanove napuste ilegalci, u njih će se useliti oni s liste reda prvenstva za davanje stanova u najam.

Komentara 5

DU
Deleted user
08:26 03.02.2014.

To bi trebalo napraviti i po stanovima Pos-a jer ima masa takvih stanova koji se iznajmljuju,a kupljeni su po povoljnijim uvjetima

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:21 03.02.2014.

Hm, stvarno jaka kontrola. Dakle danima se dipla u novinama, lopovi i prevaranti u Novom Jelkovcu pazite se, drugi tjedan čemo vas provjeravati. Ako slučajno stanujete na Novom Zelandu, a socijalni stan koji ste iznajmili nekom drugom, malo će sese kontrolirati, stignete se vratiti i sve će biti u redu do slijedeče kontrole za 10 godina. Socijala je u Hrvatsko zanimanje i to treba znati, pa shodno tome takvim rabotama i stati na kraj, da ne tonemo još dublje, iako već nogama osječamo dno.

Avatar sudec63
sudec63
19:57 02.02.2014.

posteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije