Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA LINIJI 268

Strašan napad na vozača ZET-ove linije 268: 'Cijelo vrijeme govorio mi je da će me ubiti, bojao sam se za život'

Zagreb: Autobusna linija 268 za Veliku Goricu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
20.05.2024.
u 13:55

Taj prizor bio je strašan. Još se tresem. Krhotine stakla su mi rasjekle ruke, a komadić mi je upao i u oko, rekao je vozač autobusa koji je sad zbog šoka na bolovanju

Do novog napada na ZET-ova vozača došlo je protekle subote kasno navečer kod zagrebačkog Bundeka. Kako doznajemo iz redova ZET-ovih vozača, sve se dogodilo na liniji 286 koja vozi iz Zagreba u Veliku Goricu i obratno, i to nekoliko minuta prije ponoći. 

Kako se može vidjeti na snimci koju su objavila 24 sata, muškarac je udarao autobus te tom prilikom oštetio vjetrobransko stablo. Usto je i vikao te psovao i tako duboko uznemirio vozača te nekoliko putnika koji su bili u vozilu. 

– Cijelo vrijeme govorio je da će me ubiti. Lupao je u staklo nogama, rukama i glavom. Taj prizor bio je strašan. Još se tresem. Krhotine stakla rasjekle su mi ruke, a komadić mi je upao i u oko. On je htio ući kroz to staklo u bus. Bojao sam se za svoj život. Prije nekoliko mjeseci već sam proživio napad kad me čovjek udario šakom – ispričao je za 24 sata ZET-ovac koji je sad na bolovanju. 

Foto: Foto: Privatna arhiva/24 sata

– Pozvao sam policiju, a kad su oni došli, taj mladić je skočio i na njihov auto. Tako nešto u životu nisam vidio. Potrebna je nadljudska snaga da bi rukama razbilo to staklo autobusa. Kolege i ja stalno strahujemo da nam se ovako nešto ne dogodi – kazao je ozlijeđeni vozač.

'Moglo je biti gore'

U međuvremenu smo razgovarali i sa sindikalnim predstavnicima javnog gradskog prijevoznika koji su izuzetno ljutiti zbog ovakve situacije. 

"Nama je to sad već postalo normalno da nas se napada, naravno da smo ljuti i da želimo najstrože sankcije. Nedavno je bio i napad u Sesvetama pa je počinitelj kažnjen po članku 315 Kaznenog zakona, očekujemo da se isto primijeni i ovdje. To je moglo eskalirati mnogo više, moglo je biti mnogo gore nego što jest", rekao nam je Darko Begić iz Sindikata ZET-a. 

Kratko su se o tome očitovali i iz ZET-a.

"U subotu 18. svibnja u 23.47 sati na Aveniji Većeslava Holjevca pješak je iz neutvrđenih razloga prišao autobusu linije 268 te je nakon verbalnih prijetnji vozaču ZET-a razbio vjetrobransko staklo. Prilikom loma stakla vozač je pretrpio ozljede te mu je pružena liječnička pomoć, a zahvaljujući brzoj reakciji policije, počinitelj je uhićen", poručili su. 

Ključne riječi

Komentara 5

DA
daali
16:34 20.05.2024.

Zašto nemaju šokere? Strese ga šokerom i u miru čeka policiju.

SB
Stroga Babaroga
19:07 20.05.2024.

Nova tzv. zombi droga daje nadljusku snagu, da nije možda bio drogiran? To naravno nikako nije opravdanje, ali barem je objašnjenje. Kazne su očito preblage!

Avatar IvanR
IvanR
18:11 20.05.2024.

A Velebit ceka da se pošumi. 3 litre vode, 1 kg crnog kruga, 12 sati posla i molitva prije i poslije. Za 5 godina nešto od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije