Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeftinije parkiranje

Stranka Za grad optužuje Bandića da je prekršio Statut Grada

'19.03.2013., Zagreb - Marko Gregovic i Iva Kvakic iz udruge Sindikat biciklista osnivaju biciklisticku politicku stranku. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
17.07.2013.
u 09:15

Navode da vijećnici u četvrtima nisu dobili prijedloge odluka o kojima bi se izjasnili te da neka vijeća još nisu bila ni konstituirana do roka za predaju mišljenja.

Stranka Za grad optužuje gradonačelnika i Gradsku skupštinu da su odluke o jeftinijem parkiranju i nižem komunalnom doprinosu pri legalizaciji donijeli bez konzultacija s vijećima gradskih četvrti, čime su prekršili Statut Grada.

Navode da vijećnici u četvrtima nisu dobili prijedloge odluka o kojima bi se izjasnili te da neka vijeća još nisu bila ni konstituirana do roka za predaju mišljenja. Od Ministarstva uprave te gradskog Ureda za upravu stoga traže provođenje nadzora nad cijelim postupkom.

Ako pak do rujna ne dobiju odgovor, tražit će od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti donesenih odluka. Iz Skupštine i nadležnih gradskih ureda kazali su da su zatražili mišljenje svih konstituiranih vijeća.

Od onih koja se nisu konstituirala to nije bilo ni moguće zatražiti pa smatraju da ničim nije prekršen Statut. Napomenuli su i da se od vijeća traži mišljenje koje nije obvezujuće za donošenje odluka u Skupštini.

Stranka Za grad inače je osnovana uoči lokalnih izbora i dobila je svoje zastupnike u šest gradskih vijeća.

>>Niže cijene parkiranja u Zagrebu - evo cjenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije