Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerano za skupštinu

Stranka Za grad ide dalje – za početak uklonit će plakate u gradu

'19.03.2013., Zagreb - Marko Gregovic i Iva Kvakic iz udruge Sindikat biciklista osnivaju biciklisticku politicku stranku. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
20.05.2013.
u 15:38

– Izlaznost od samo 44,2% još je jednom, nažalost, rezultirala time da će vlast nad gradom iduće četiri godine obnašati oni koji su grad i državu doveli u stanje u kojem danas jest – izjavila je supredsjednica stranke Iva Kvakić.

Najmlađa stranka na ovogodišnjim lokalnim izborima, stranka Za grad, nije uspjela u Zagrebu ući u Gradsku skupštinu, ali je to nije demotiviralo.

Osvojila je sedam mandata u Vijećima gradskih četvrti (Donji grad, Gornji grad, Trnje, Maksimir, Novi Zagreb-istok, Trešnjevka-jug – dva mandata) i šest mandata u Mjesnim odborima (Sesvetska Sopnica, Gupčeva zvijezda, Vrbani, Horvati – Srednjaci te dva mandata u MO "Kralj Zvonimir"), a dobila je 10.704 glasova građana, odnosno 3,67% od ukupnog broja glasova, što smatra velikim uspjehom za stranku utemeljenu tek prije nekoliko mjeseci.

Raditi punom parom nastavljaju i dalje. Kao prvi potez nakon izbora stranka organizira uklanjanje svojih i tuđih predizbornih plakata iskorištenih u kampanji.

Volonteri koji su plakate stavljali idućih će dana iste te plakate i skidati. Stranka pozive i sve druge stranke i liste koje su sudjelovale u kampanji da učine isto.

Iako su rezultatom zadovoljni, nisu zadovoljni izlaskom Zagrepčana na izbore.

– Izlaznost od samo 44,2% još je jednom, nažalost, rezultirala time da će vlast nad gradom iduće četiri godine obnašati oni koji su grad i državu doveli u stanje u kojem danas jest – izjavila je supredsjednica stranke Iva Kvakić.

– Glasačka apatija potkrijepljena stavom “svi su oni isti” tako se još jednom pokazala pogubnom – napominje Kvakić.

>>U klupi zagrebačke Gradske skupštine i Sandra Perković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije