Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetili smo

Stradali u poplavi traže do dva milijuna kuna odštete

poplave samobor  (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/3
23.09.2010.
u 09:31

Zahtjeve za naknadu štete predalo je do jučer čak dvjestotinjak mještana Vrbovca Samoborskog, Savrščaka i Medsava, vlasnika kuća i poljoprivrednih zemljišta.

Sava se vratila u korito, a tri dana nakon što je vodena bujica poplavila podrume i kuće u Vrbovcu Samoborskom, Medsavama, Savršćaku i Celinama Samoborskim mještani zbrajaju štetu. Ona sentimentalna je neprocjenjiva, no materijalnu mještani broje u stotinama tisuća kuna.

Zakazala Vodoprivreda

– Škrinja, hidrofor, frižider, štednjak... bili su u podrumu koji je poplavljen. Kada je voda nahrupila u podrum, bilo je kao na Titanicu, u sekundi sam bila u vodi do pasa – opisuje dramatične događaje Jadranka Stanić iz Medsava.

Mještani Medsava i dijela Vrbovca Samoborskog do ponedjeljka su bili posve odsječeni, a tada se voda počela polako povlačiti. Srde se zbog loše organizacije u sprečavanju poplave.

– Od petka se najavljivao vodeni val. Kad je krenula bujica iz Slovenije, znali su da voda neće ići u zrak, već nizvodno, i moglo se nešto poduzeti. No, svi su samo vikali “Zagreb je spašen”. A što je s nama – pita Jadranka Stanić.

Barica Mikloška iz Vrbovca smatra da je za poplavu kriva i Vodoprivreda.

– Uopće ne obavljaju posao kako treba. Odvodni kanali su zatrpani smećem, glomaznim otpadom... – ljuti se Mikloška, kojoj je poplavljena kuća, a štetu procjenjuje i na sto tisuća kuna.

Zahtjeve za naknadu štete predalo je do jučer čak dvjestotinjak mještana Vrbovca Samoborskog, Savrščaka i Medsava, vlasnika kuća i poljoprivrednih zemljišta.

Grad daje novac?

– Oko 80 posto mještana već je prijavilo štetu. Prema prvim procjenama, riječ je o ukupno dva milijuna kuna – kaže predsjednik MO-a Vrbovca Samoborskog Pavao Lastovčić i odmah dodaje da procjena nije precizna jer su je u ovoj fazi vlasnici objekata odredili sami.

Stvarnu procjenu stanja u mjestima pogođenim razornom poplavom Save obavit će, kaže, gradska komisija koja na teren kreće već ovih dana. Gradonačelnik Krešo Beljak kaže, pak, da će predložiti Gradskom vijeću da Grad isplati odštetu građanima, a da onda Grad čeka isplatu novca od Županije i države, a sve kako svoj novac ne bi morali čekati građani.

Komentara 21

LU
luanti
12:00 23.09.2010.

NLF Baš tako svi ti se smiju kad osiguraš kuću a kad se nešto desi pomozi državo

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:20 24.09.2010.

U ime vlade RH mogu reći : Uložili smo goleme napore i uspjeli ućiniti da se voda povuće.Novca za sada nemamo,a ako ga bude,kada bude daćemo svima odštetu (minimalnu zbog manjka sredstava ),da se koliko-toliko oprave. Građani bi ubuduće,se morali bolje pripremiti,za poplave

AU
aurora08
11:51 23.09.2010.

idioti-kakakv naslov takav moj tocno nek idusakupljat potpise, nek sakupe 830000 potpisa, onda to sve predaju crvenim kmerovima a ovi to posalju na nebu od kud pada kisa, idiot ostaje idiot

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije