Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo od posljedica korone

Stotine lampiona ispred OŠ Tina Ujevića: Učenici se opraštaju od omiljenog vjeroučitelja

Foto: VL
1/9
17.10.2021.
u 13:00

Jutros je održana Sveta Misa za pokojnog ravnatelja u Župi Svete Terezije od Djeteta Isusa

Emotivan prizor u Koturaškoj 75 nije ni jednog prolaznika ovih dana ostavio ravnodušnim. Ondje su se, naime, ispred Osnovne škole Tina Ujevića stotinama lampiona i poruka učenici oprostili od svojeg, kako kažu, omiljenog ravnatelja i vjeroučitelja Milana Daniela Jurića koji je prije nekoliko dana preminuo od posljednica koronavirusa u 50. godini života.

- S velikom tugom obavještavamo vas da nas je danas, 15.10.2021. godine, zauvijek napustio naš dragi vjeroučitelj, kolega i ravnatelj škole gospodin Milan Daniel Jurić. Pamtit ćemo: dobrotu, osmijehe, ljubav, tople riječi, ohrabrenja, nježnost, zagrljaje… kojima nas je svakodnevno darivao. U ovom pretužnom danu pokušajmo pronaći snagu za daljnje koračanje ovozemaljskim životnim stazama u spoznaji da smo imali priliku upoznati  divnog čovjeka, učiti od uzornog vjeroučitelja, šaliti se,  smijati  i veseliti s iskrenim kolegom. U našim srcima ostaju najljepša sjećanja i divne uspomene na našega Daniela - priopćili su djelatnici OŠ Tina Ujevića.

Jutros je održana Sveta Misa za pokojnog ravnatelja u Župi Svete Terezije od Djeteta Isusa, a sprovod će se održati u sutra, u krugu najuže obitelji.

Foto: Večernji.hr / Screenshot

- Rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku od oca Andrije i majke Kate rođ. Topić. Osnovnu školu završio je u Tovarniku, a srednju u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske. Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Sveučilišta u Zagrebu gdje je 21. lipnja 2017. magistrirao na temu „Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle“. Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ Tin Ujević u Zagrebu gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja škole. U braku sa suprugom Gordanom, vjeroučiteljicom ima tri kćeri. Za trajnog đakona Sisačke biskupije zaredio ga je sisački biskup Vlado Košić, 10. prosinca 2011. u sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik - izvijestila je Informativna katolička agencija.

Komentara 13

MI
mica1111
15:23 17.10.2021.

Djeca najbolje znaju. Očito je on volio djecu i ona njega! Nema to veze ni sa čim osim sa ljudskim ponašanjem!

MI
mislimdakleznam
15:12 17.10.2021.

Šteta što odlaze i dobri ljudi. R.I.P.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:19 17.10.2021.

R.I.P.Bio je vjeroučitelj i ravnatelj.Oženjen i otac triju djevojčica.Išao sam u tu OŠ ,ali davno.Tada se zvala OŠ Hasan Kikić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije