Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Stolnoteniski savez 
uz policiju do dvorane STK Industrogradnja

stolni tenis
Tomislav Miletić/Pixsell
25.01.2011.
u 16:52

Natječaj za prostorije završen je u listopadu, a dosad je stolnoteniski klub Industrogradnja odbijao predati ključeve savezu koji ih je dobio na natječaju

Nakon više od dva mjeseca ‘natezanja’ danas je u dvoranu za stolni tenis Vrbik službeno ušao Stolnoteniski savez grada Zagreb, i to provalivši u nju. Naime, iako im je Grad Zagreb već prije više od dva mjeseca dodijelio prostorije nakon objavljenog natječaja, ulazak im je priječio dosadašnji ‘stanar’, Stolnoteniski klub Industrogradnja.

‘Dvorana je naša’


– Mi smo u ovoj dvorani od 1983. godine, a imamo ugovor koji nikad nije raskinut, pa na temelju toga tvrdimo da je dvorana naša – odlučan je Salih Demirović, tajnik Stolnoteniskog kluba Industrogradnja, što potvrđuje i odvjetnik kluba Milan Ličina. Na natječaj za dvoranu javili su se u roku, iako su im kasnije tvrdili da su za dan prekoračili rok.

– Oni su nam bili dužni ponuditi aneks ugovora, pa ako ga mi ne prihvatimo, onda bi morao ići natječaj – kazuje Demirović, koji se već mjesecima bori za dvoranu u kojoj trenutno trenira 50-ak sportaša, od kojih se neki natječu u Prvoj ligi.

Zapuštene prostorije

Stolnoteniski savez, čiji su predstavnici na vratima dvorane nakon ulaska promijenili brave, u prostorijama na Vrbiku namjeravaju otvoriti stolnoteniski centar u kojem bi trenirali klubovi koji su u savezu. No, zbog ovih sukoba oko dvorane to bi se moglo promijeniti.

– Poslali smo zahtjev da se Industrogradnju izbaci iz saveza jer ako se netko ne želi udružiti, ne mora. Zbog ovakvih poteza ne bi trebali biti u savezu. Nije mi jasno kome se oni inate – odrješit je bio Ivan Šurbek, tajnik Stolnoteniskog saveza.

– Prostorije su zapuštene, a naši sportaši nemaju gdje trenirati. Dolazimo ovdje već danima, jer je u Domu sportova Zagreb Indoors, ali nas ne puštaju unutra, pa smo došli promijeniti brave na prostoru koji nam je dodijelio Grad – rekao je Šurbek, dok je predsjednik saveza Dragutin Šurbek istaknuo da su prostorije iznimno zapuštene i opasne za djecu.

Presuditi je na poziv tajnika Demirovića došla i policija, koja je odlučila da sve treba riješiti sud, ali da na prostorije zasad ima pravo Stolnoteniski savez.

Komentara 4

AU
autoritet
00:24 26.01.2011.

Nered, kaos, lopovluk - ukratko: Zagreb pod SDP-om Na ovom je mjestu davno trebao biti završen novi Stolnoteniski dom, što mu se dogodilo?

DE
detour
14:24 26.01.2011.

gradnji stolnotenskog centra tamo nije mjesto jer se radi o jedinom preostalom trgu na vrbiku. centar se moze graditi negdje drugdje, a ne posred trga. inace, bandic je svom prijatelju surbeku sredio da dobije nagradu grada zagreba i to nakonakon sto ju je jednom vec bio dobio. dakle surbek je primio nagradu za istu stvar dva puta, a kljuc je u cinjenici da uz nagrada iznosi 50 000 kuna. dakle, ne samo da si dodjeluju stanove, poslovne prostore i ostalo, vec i nagrade koje nisu zasluzili. bar ne dva puta za istu stvar.

OB
-obrisani-
12:19 28.01.2011.

pogledajte što je u 30 god uložila Industrogradnja u održavanje dvorane.. Treba joj naplatiti štetu koju su učinili !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije